Damedouble sikrer Danmark niende OL-medalje

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl slår kinesisk par i tredje sæt i semifinalen.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er videre til finalen i damedouble efter at have slået kineserne Tang Yuanting og Yu Yang i semifinalen.

Dermed er de nordjyske kvinder sikre på at hive niende medalje hjem til Danmark - om det bliver sølv eller guld afgøres torsdag. Det er første gang nogensinde, at en dansk damedoublen skal spille OL-finale.

Pedersen og Rytter Juhl gav de danske badmintonfans i hallen en hårrejsende gyser, efter de i tredje sæt besejrede kineserne knebent med 21-19.

Danskerne var ellers foran med fem point, men kineserne halede ind på dem, og de danske kvinder fik 'god gammeldags gummiarm', da det virkelig gjaldt, forklarede Kamilla Rytter Juhl efter kampen.

For hvert point de danske kvinder tilkæmpede sig blev hallens danske tilskuere mere og mere højlydte, og selv om der var pres på doublen til det allersidste, var de to kvinder dygtige til at sende smil, knyttede næver og opmuntrende klap med ketsjeren på hinandens rygge under hele kampen.

Endelig afgjorde Kamilla Rytter Juhl den nervepirrende kamp, da hun på femte matchbold hamrede bolden i gulvet, og de danske fans kunne brøle af begejstring.

Damedoublen er ellers kinesernes paradedisciplin, og de har nærmest været selvskrevne i badmintonfinaler gennem tiden. Det danske par vidste fra starten, at de skulle gå hårdt på Tang Yuanting, da hun var den mest uerfarne af de to kinesere.

Det lykkedes også flere gange at drille hende voldsomt, og Yuanting præsterede da også at smække OL's måske skæveste bold ud over sidelinjen.

Kineserne var ellers godt med det meste af kampen og slog også danskerne i andet sæt med 21-14. Første sæt var i dansk favør med 21-16.

Finalen i damedouble spilles torsdag klokken 16.50 og kan ses på DR1. Danskerne skal møde Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi fra Japan.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk