Medalje-Lasse rykker fokus mod landevejen

Lasse Norman Hansen er nu klar til atter at fokusere på landevejscykling efter et succesfuldt OL med to medaljer.

Lasse Norman Hansen er klar til at få sit gennembrud på landevejen.

Han blev regnet som et af verdens største talenter på landevejen, da han skiftede til Garmin. Gennembruddet kom dog aldrig helt, men det er ikke ensbetydende med, at Lasse Norman Hansen har givet op på den drøm.

- Jeg kunne godt tænke mig at slå igennem på landevejen som professionel. Hvis ikke vinde cykelløb, så vil jeg i hvert fald være med til at skabe dem, så jeg kan få skabt mig et navn ude på vejen, forklarer den danske maskine.

Lasse Norman Hansen kører lige nu for Team Stölting, men de stopper på det professionelle niveau efter den igangværende sæson, så det er endnu uvist, hvor fremtiden ligger. Fokus vil dog blive fjernet lidt fra banen uanset hvad.

- Jeg ved ikke, hvor meget jeg kommer til at køre på banen de næste år. Det kommer an på, hvor meget tid jeg har til overs. Jeg satser primært på landevejen de næste to-tre år, men hvis chancen byder sig, siger jeg hverken nej til bane-VM eller OL om fire år, siger Lasse Norman Hansen.

På trods af sine kun 24 år er Lasse Norman Hansen altså allerede indehaver af tre OL-medaljer. Han vandt guld i 2012 i omnium, mens han ved Rio hentede to gange bronze i omnium og 4000 meter forfølgelsesløb for hold.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk