Amerikansk beachvolley-legende måtte bide i sandet: Brasilien klar til finalen

Brasiliens beachvolley-hold har for alvor domineret OL-dysterne i Rio. Efter en solid sejr over USA er kvinderne nu klar til Tyskland i finalen.

Semifinalen i kvindernes beachvolley blev endestationen for et over 12 års guld-eventyr for den amerikanske legende Kerri Walsh, der måtte bide i Copacabanas varme sand, da USA tabte 0-2 til Brasilien. Det er første gang siden 2004, at Walsh ikke kan rejse hjem med guld i bagagen.

Hun og det amerikanske hold har dog stadig chancen for at vinde en medalje, og møder igen Brasiliens andet hold i dagens bronzekamp.

- Lige så rørende det var at se de brasilianske kvinder vinde, ligeså følelsesladet var det at se Kerri Walsh tabe, siger DR's beachvolley-kommentator, Rune Thomsen.

- Meget passende staves Walsh med 'sh' - og stille blev de amerikanske tilskuere godt nok også. Som turneringen er skredet frem har Brasilien spillet bedre og bedre og toppede det så med en nærmest fejlfri præstation mod deres ærkefjende, USA.

USA's Kerri Walsh Jennings krammer sin makker April Ross efter nederlaget til Brasilien. Det er første gang Walsh rejser hjem uden OL-guld. (Foto: Leon Neal © Scanpix)

Tyskland kan blive partykillers

Nu venter Tyskland i kvindernes finale. Her tør Rune Thomsen ikke pege på en klar favorit.

- Brasilien har en dog en ekstra spiller på banen i skikkelse af de 12.000 tilskuere, der nærmest fanatisk vil heppe dem frem. Det, tror jeg, kan blive afgørende. Tyskerne har omvendt også spillet godt og virker i balance. Pigerne fra Hamborg kan godt ende med at blive partykillers, siger han.

USA har siden beachvolley blev introduceret til OL i Atlanta 1996 vundet flest guldmedaljer ved OL, men i Rio har hjemmeholdets for alvor stjålet rampelyset. Også i herrernes turnering er Brasilien i finalen, hvor de skal møde Italien.

Kvindernes bronzekamp og finale spilles fra kl. 3 i nat, og herrernes natten efter. Alle fire medaljekampen kan ses live på DR3.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter