BILLEDER Kronprinsparret klippede snoren til Den Danske Pavillion i Rio

Børnene var med, da kronprinsen officielt åbnede den danske pavillon i OL-byen

  • De danske prinser og prinsesser deltog i dag i åbningen af Den Danske Pavilion i OL-byen Rio. (Foto: Facundo Arrizabalaga)
  • Den kongelige familie blev modtaget med blomster og store smil på den brasilianske strand, Ipanema, i Rio. (Foto: STOYAN NENOV)
  • Kronprins Frederik fik hjælp af Prins Henrik til at klippe det røde bånd ved åbningsceremonien. (Foto: Facundo Arrizabalaga)
  • Vinden fik indhyllet Kronprinsen i det brasilianske flag under åbningsceremonien. (Foto: Facundo Arrizabalaga)
  • Prinsesse Marie, prins Nikolai og prinsesse Athena blev alle vel modtaget ved OL-byens promenade. (Foto: Facundo Arrizabalaga)
  • Kongefamilien poserer foran en mur bygget af Lego-klodser, som er ét de mange danske produkter, der udstilles i pavillonen. (Foto: STOYAN NENOV)
  • Efter åbningsceremonien cyklede Prins Joachim og Prinsesse Marie en tur langs strandpromenaden på danske cykler. (Foto: Facundo Arrizabalaga)
  • Også de kongelige børn fik en tur på de danske cykler - naturligvis udstyret med cykelhjelme. (Foto: Facundo Arrizabalaga)
1 / 8

Det danske kongehus havde taget plads ved stranden i OL-byen Rio de Janeiro Rio i dag, hvor den røde snor til den danske pavillon ved OL blev klippet over af Kronprins Frederik.

Ved siden af Kronprins Frederik stod Kronprinsesse Mary, Prins Joachim og Prinsesse Marie, der har deres børn med i Rio.

Pavillonen danner rammen om det danske erhvervsfremstød indenfor erhverv, kultur, sport og turisme under OL, der løber af stablen fra den 5. til 21. august.

Den danske pavillon åbnede dog allerede i dag - et par dage inden legene - og har til formål at styrke det internationale kendskab til Danmark gennem mini-koncerter, udstilling af danske produkter og ikke mindst pop-up events på cykler.

Det er ikke helt uvant for Kronprins Frederik at blive sat i sammenhæng med OL.

I 2009 blev han valgt ind i Den Internationale Olympiske Komité, og for et par uger siden meldte han ud, at han er klar til at tage otte år mere, når hans medlemskab udløber til næste år.

Se billederne fra den kongelige åbning ovenfor.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk