VIDEO To halvnøgne mænd og flyvende bamser: Mongolske brydetrænere går amok og smider tøjet i protest

Der udspillede sig fuldstændig vanvittige scener, da bronzekampen i brydning i 65 kilos klassen skulle afgøres.

Under en normal brydekamp befinder der sig tre personer på brydemåtten.

Men bronzekampen mellem Mandakhnaran Ganzorig fra Mongoliet og Ikhtiyor Navruzov fra Uzbekistan i 65 kilos klassen var alt andet end normal.

Med 20 sekunder tilbage af den tætte kamp får mongolen Ganzorig tildelt to point, så kampen står helt lige 6-6. Den beslutning var trænerne fra Uzbekistan langt fra enige i, og de smed derfor en bamse, som betyder, at man udfordrer kendelsen, som man kender det fra for eksempel tennis og badminton. Udfordringen blev afvist af dommerne, hvilket fik en af trænerne til at op på måtten og brokke sig højlydt.

Dommerne fik smidt den uzbesiske træner af måtten, og kampen kunne forsætte nu med stillingen 7-6 til Mongoliet. Dramaet var dog langtfra ovre.

Med fem sekunder igen begyndte Ganzorig fra Mongoliet at fejre sejren. Det skulle han aldrig have gjort. Alt imens Ganzorig fejrede med sine trænere, fik han en advarsel for at være passiv og undvige sin modstander, så stillingen nu var 7-7.

Hvis en kamp ender uafgjort i brydning, vinder bryderen, der har fået det sidste point. Dermed vandt Navruzov kampen, og han kunne smide hænderne i vejret af ren begejstring.

Den yderst kontroversielle afslutning var for meget for de mongolske trænere. Efter nogle sekunders diskussion valgte en af trænerne at smide tøjet i ren desperation. Få sekunder efter fulgte hans kollega trop, mens deres bryder lå sønderknust på brydemåtten.

Lige lidt hjalp det - Ikhtiyor Navruzov fra Uzbekistan blev kåret som vinder og fik tildelt OL-bronzemedaljen.

Se de vanvittige scener i videoen øverst i artiklen.

Facebook
Twitter