VIDEO Medaljegaranti: Mark O. Madsen i OL-finalen

Den danske bryder Mark O. Madsen slår ungarer i 75 kilo-klassen i græsk-romersk stil og sikrer sig OL-finaleplads.

Bryderen Mark O. Madsen er sikker på karrierens første OL-medalje efter sejren søndag over ungarske Peter Bacsi i semifinalen i Rio i græsk-romersk stil i 75 kiloklassen.

Tidligere i karrieren har han vundet fem VM-medaljer, men en OL-medalje mangler i samlingen.

Den kommer senere søndag, og det bliver enten guld eller sølv. Semifinalen vandt danskeren, der snuppede VM-sølv sidste år, med 3-0 over ungareren.

Efter semifinalen var Mark O. Madsen udmattet og ville ikke bruge kræfter på at tale med pressen efter tre hårde kampe på halvanden time og en forestående OL-finale få timer senere.

Landstræner Szymon Kogut ville gerne sætte ord på indsatsen, der indtil nu har givet sejre over en iraner, en serber og en ungarer.

- Han er glad, men vi skal lige samle kræfter og koncentrere os om finalen, siger træneren.

I de første tre kampe har Mark O. Madsen virket rolig, selv om kampene til tider har været på vippen og er blevet afgjort på tekniske fejl fra modstanderne.

- På det her niveau er det marginaler, der bliver afgørende. Og det var det også i både kvart- og semifinalen.

- Jeg synes, at Mark var dygtig til at følge op på vores taktiske plan, som var at udmatte ungareren. Han var rimelig stærk i første periode, men døde i anden periode.

- Så planen var, at han bare skulle køre på i første periode, og det lykkedes 100 procent, siger Szymon Kogut.

Verdensmesteren venter

Finalen bliver mod den russiske verdensmester, Roman Vlasov, som slog Mark O. Madsen i VM-finalen sidste år. Russeren er også forsvarende olympisk mester.

- Vi får mulighed for revanche for VM-finalen. Russeren er klart den bedste i den vægtklasse, det må vi sige. Han er også nummer et på verdensranglisten.

- Nu skal vi op på værelset og koncentrere os om at lave en gameplan, siger Szymon Kogut.

Helt bevidst har Mark O. Madsen været forsigtig omkring udmeldinger om medaljer.

- Mark er blevet klogere. Som I kan huske i Beijing (OL i 2008), hvor han sagde: Jeg vinder. Og så røg han ud. Nu fokuserer vi på opgaverne i stedet.

- Man kan ikke opnå noget større end en OL-medalje. Og det var den eneste medalje, Mark manglede. Men vi er ikke overlykkelige, vi har stadig finalen, og vi skal lukke døren for det, der er sket og åbne døren til det, der er forberedelser til finalen.

Mark O. Madsens præstation bringer Danmark op på syv medaljer i Rio. Det er tredje gang, han deltager ved et OL.

/ritzau/