Danske bueskytter kikser OL-kvalifikation for hold

De danske bueskytter kommer ikke til OL som hold, men de kan stadig sikre sig individuelle OL-pladser.

Maja Jager formåede ikke sammen med Anne Marie Laursen og Carina Rosenvinge at kvalificere sig til OL som hold. (Foto: SUHAIB SALEM © Scanpix)

Danmarks bueskytter i OL-disciplinen recurve kiksede torsdag sidste mulighed for at kvalificere sig til OL i Rio som hold.

Kvindeholdet, der består af Maja Jager, Anne Marie Laursen og Carina Rosenvinge tabte første runde af kvalifikationsturneringen i Antalya til Ukraine med cifrene 0-6.

Dermed missede kvinderne chancen for at få billetter til OL som hold. Var missionen lykkedes havde Danmark samtidig været sikret tre individuelle pladser ved sommerens lege i Brasilien.

Herrerne kiksede også

Herrerne har heller ikke kvalificeret sig som hold, da de tidligere på ugen ikke kvalificerede sig til turneringen om OL-pladserne.

De danske bueskytter kan dog stadig nå at komme med til OL, men så skal de sikre sig pladser i den individuelle turnering, der skydes fredag. Her kan Danmark dog maksimalt få en kvindelig og en mandlig skytte med.

Ved seneste OL i London i 2012 havde Danmark et hold på tre kvindelige recurve-skytter med til OL. Her deltog blandt andre Maja Jager og Carina Rosenvinge.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk