Dagens danskere i OL-ilden: Hep med på Wozniacki, Hansen og Ottesen

Søndag er det Danmarks mest vindende svømmer og Danmarks bedste tennisspillers tur til at udfolde sig.

Søndagen byder på masser af svømning, boldsport og roning.

Lørdag kunne cykelrytter Jakob Fuglsang som den første dansker ved dette OL træde på podiet og modtage en velfortjent sølvmedalje.

I dag har de rødhvide atleter flere gode chancer for at gøre Fuglsang kunsten efter, når legene for danskernes vedkommende står på roning, tennis, bordtennis, håndbold og fodbold.

14.40: Roning - Dobbeltsculler

- Vi fik bøllebank i det vilde vejr i dag. Selvom forholdene var ens for alle, var vi ikke skarpe nok til at følge med gennem bølgerne. I morgen gælder det opsamlingsløbet, og vi er klar med forbedringer både teknisk og mentalt, hvis søen skulle vise tænder igen.

Sådan skriver dobbeltsculler Nina Hollensen og Lisbet Falch Jakobsen på Facebook efter lørdagens konkurrence. Om søen igen driller de to kvinder i opsamlingsheatet, der gælder en plads i kvartfinalen, kan du se klokken 14.40 på TV 2.

15.00: Bordtennis

23-årige Jonathan Groth er sprunget 100 pladser frem på verdensranglisten det seneste år. Søndag skal han møde Benedek Olah fra Finland i anden runde.

Med Jonathan Groth har dansk bordtennis fået en ny profil, der kan begå sig på internationalt topplan. Følg ham klokken 15.00 på TV 2.

15.10: Roning - Toer uden styrmand

For halvandet år siden skiftede Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen bådklasse - de smed en årer hver og roer nu det, der hedder toer uden styrmand. I starten gik det dog rigtig skidt:

- Båden kom nærmest ikke fremad i begyndelsen, og vi tænkte hele tiden, at nu vælter vi. Vi sagde til os selv, at hvis der ikke sker noget i løbet af en måned, så går det ikke. På et tidspunkt beskyldte vi sågar vandet for at være langsomt, husker Anne Dsane Andersen om den første tid i den nye båd.

Kryds fingre for, at søen i Rio er lynhurtig, når de to kvinder roer deres indledende heat klokken 15.10 på TV 2.

15.40: Roning - Letvægtsdobbeltsculler

Ved OL i London 2012 blev parret, Anne Lolk og Juliane Elander Rasmussen, nummer fire lige uden for medaljerækkerne. Ved det kommende OL i Rio tør de godt satse endnu større. Roerne har tidligere udtalt, at det ikke er urealistisk, at de snupper en guldmedalje.

- Det ville være dumt ikke have en målsætning om at gøre det endnu bedre end i London, lød det fra Juliane Elander Rasmussen.

Følg de håbefulde kvinder i det indledende heat på TV 2 klokken 15.40.

15.45: Tennis

Caroline Wozniacki skal i sin første kamp op imod tjekkiske Lucie Hradecká, der ligger nummer 162 på verdensranglisten. Wozniacki selv ligger nummer 54.

Caroline Wozniacki siger, hun vil tage kampen, som den kommer. Hun forventer dog, at tjekken spiller hårdt på alle bolde, så hun skal være klar mentalt.

Kampen kan ses mellem 17 og 18 (alt afhængige kampen forinden) på DR1. Allerede fra 15.45 er der tennis på kanalen.

16.20: Roning - Letvægtsdobbeltsculler

Mads Rasmussen og Rasmus Quist vandt OL-guld i London i 2012. Alligevel klarede Quist og Rasmussen ikke den direkte kvalifikation i første omgang - men de er sikre på, de kan gøre en forskel for den danske romandskab i Rio.

- Vi fik en ekstra chance, og den vil vi udnytte. Der er ingen, der bagefter skal kunne sige, at vi faldt igennem i Rio.

Følg de to erfarne roeres indledende heat på TV 2 klokken 16.20.

18.11: Svømning - 100 m ryg

Mie Ø. Nielsen kommer til OL i Rio med et par friske EM-medaljer af guld og sølv i bagagen. Og ved det seneste VM på langbane tog hun bronze på 100 meter ryg.

- Der er mange om buddet ved OL, men i og med at hun blev nummer tre ved VM, så er hun da også blandt kandidaterne i Rio, har hendes træner Eyleifur Johannesson sagt om svømmeren.

Se Mie Ø. Nielsen svømme sit indledende heat i 100 meter ryg på DR1 klokken 18.11.

19.05: Svømning - 100 m bryst

Rikke Møller Pedersen er verdensrekordholderen, der stadig jagter den første olympiske medalje.

Hun fik sin OL-debut i 2012, men her kom hun aldrig på podiet.

- Rikke er en af de bedste kvindelige brystsvømmere nogensinde - vurderet ud fra et teknisk synspunkt, siger Nick Juba, cheflandstræner, om Rikke Møller.

Se, hvordan det går hende i det indledende heat på 100 meter bryst ved dette OL klokken 19.05 på DR1.

19.39: Svømning - 400 m fri

Lotte Friis kan i dag tage hul på hendes tredje OL. I Kina og i England oplevede hun succes og nedture, og derfor mener hun, hun er godt forberedt på, hvad der end sker i bassinet i Rio.

- Beijing var en succes, hvor jeg var den store positive overraskelse. Ingen - heller ikke jeg selv - havde forventet, at jeg vandt en medalje. I London mente alle, også jeg selv, at jeg var en af Danmarks største medaljekandidater, men det gik galt. Jeg fik en 4.-, 5.- og 6.-plads og oplevede OL i London som en fiasko. Så jeg har prøvet både at have succes og fiasko, og jeg føler derfor, at jeg er klar til at håndtere OL, uanset hvad Rio måtte bringe, siger Lotte Friis.

Se, om svømmeren præsterer og kommer i finalen på 400 meter fri klokken 19.39 på DR1.

19.40: Håndbold

I første gruppekamp skal de danske håndboldherrer møde Argentina.

Morten Rodtwitt, der er leder for Team Talent & Elite i DIF, mener, at holdet kan nå langt ved dette OL:

- Det er et rigtig stærkt håndboldmandskab, vi får med i Rio. De kan være et samlingspunkt for hele den danske OL-trup, hvor de andre atleter har rig mulighed for at komme og støtte dem i hallen, siger Morten Rodtwitt.

Følg håndboldgutterne klokken 19.40 på DR1.

00.00: Fodbold

Anden gruppekamp for de danske herrer er mod Sydafrika.

Ifølge OL-landstræner Nielsen Frederiksen er truppen en blandet skare - af både erfaring og en enkelt mulig landsholdsdebutant - og holdet kan spille op mod de fleste, hvis de rammer niveauet. Også Sydafrika, mener han.

Se de danske U23-mænd, når DR1 sender kampen klokken 00.00.

03.14: Svømning - 100 m butterfly

Jeanette Ottesen er Danmarks mest vindende svømmer gennem tiden. Senest hentede hun to sølvmedaljer og en enkelt bronze ved EM i London i foråret.

Se, om hun kan snuppe en medalje i finalen i 100 meter butterfly klokken 3.14 på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk