Danmark snubler i OL-modekrig: Tjeneruniform på en fiskerestaurant?

Den skandinaviske modekrig ved OL er afgjort. Og Sverige får mere høvl end Danmark - af en dansk modeekspert.

  • Caroline Wozniacki i rød kjole, marineblå jakke og hvide sneakers. (Foto: Kai Pfaffenbach)
  • Den svenske delegation med svømmeren Therese Alshammars i spidsen. (Foto: Kai Pfaffenbach)
  • Skytten Ole-Kristian Bryhn bar flaget - og den spraglede jakke - for Norge. (Foto: DAVID GRAY)
  • Danskerne kan juble over at have slået slå Sverige, hvis atleters skinnende satin ifølge modeekspert Chris Pedersen ikke holder. (Foto: Kai Pfaffenbach)
  • De svenske kvinder i knæstrømper - mændene følger efter i det, der vel kan beskrives som en halv campinghabbit. (Foto: Kai Pfaffenbach)
  • Nordmændene med en kasket på toppen af det hvide og ellers farverige outfit. (Foto: DAVID GRAY)
1 / 6

Så hun ikke dejlig ud - Caroline Wozniacki - da hun i nat stolt bar Dannebrog ind på Maracana i Rio? Iklædt rød kjole, blå jakke og ungdommelige, hvide kondisko.

Jo, det var ikke så dumt. Men heller ikke helt godt. I hvert fald ikke godt nok til at stryge hele vejen til tops i den skandinaviske kamp om, hvilke atleter der var bedst klædt til åbningsceremonien ved de olympiske lege i nat.

Chris Pedersen er tidligere redaktionschef på modemagasinet Cover og forhenværende moderedaktør på Euroman. Nu laver han modeprogrammer på DR og kommer her med sin vurdering af de norske, danske og svenske atleters OL-outfit. Og han uddeler modemedaljer.

Den svenske avis Aftonbladet retter fokus mod de svenske atleters beklædning og konstaterer, at de flere steder bliver hånet for den, og Chris Pedersen giver da også svenskerne modesmæk for det skinnende, gule satin. Han stempler danskernes tøj som "en kende bondsk", mens Norge får flest roser med på vejen.

Guldet går til Norge:

- Norges uniform er enkel og urban. Det blå/røde mønster fungerer enormt fint på den hvide baggrund, og striberne giver en klassisk og nærmest maritim fornemmelse på pigernes toppe. Kasketterne er et ungdommeligt touch, og jeg synes faktisk det er en både vellykket og klædelig uniform, som mange 'almindelige' mennesker formentlig ville have lyst til at iklæde sig, når de skal ud at gå en tur, siger Chris Pedersen.

Sådan så det norske hold ud. (Foto: PEDRO UGARTE © Scanpix)

Sølv til Danmark:

- Med hensyn til den danske uniform, så ligner den mere en tjeneruniform på en pænere fiskerestaurent end en sportsuniform. Hvilket egentlig er ret charmerende omend en kende bondsk, siger Chris Pedersen.

- Den blå farve er velvalgt til mændene, men den hvide t-shirt giver udtrykket fornemmelsen af konfirmand snarere sportsudøver, mens pigernes uniform får mig til at tænke på en pigeskole. De hvide sneakers er dog velvalgte og snører det samlede look pænt sammen.

Sådan så det danske hold ud under åbningsceremonien. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Svenskerne tager bronze:

- Den svenske uniform er jeg mindre begejstret for. Enhver designer ved, at man skal passe på skinnende satin. Det krøller og fremhæver de forkerte ting, og så er den gule farve generelt virkelig svær at 'pull off' for blonde typer, siger Chris Pedersen.

- Herreuniformen er minimalt bedre i den anonyme marine farve, men det er ikke godt med den gule passage helt oppe ved ansigtet, slutter modeeksperten.

Den svenske uniform imponerer ikke just Chris Pedersen. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)
Facebook
Twitter