Danskere åbner OL på Instagram: Storsmilende selfies, færøsk flag og uforglemmelige oplevelser

Både boldgenier, tennisstjerner og svømmetalenter delte deres store øjeblikke med verden.

Verdensstjerner og fanebærere for Spanien og Danmark Rafael Nadal og Caroline Wozniacki.

OL-åbningen i nat dansk tid bød på et storslået show med blandt andet forhistoriske fortællinger om Brasilien med smukke sceneshows, imponerende parkour i en bevægelig, tredimensionel by og ikke mindst en fest af en indmarch med de mere end 200 deltagende lande.

Ikke alle 120 danske atleter var mødt op ved åbningsceremonien. Men de der var havde tilsyneladende en stor oplevelse - hvis man skal tro de sociale medier.

Nedenfor får du en række af de atleter, der har foreviget deres OL-indmarch med billeder på Instagram.

Caroline Wozniacki, der bar til danske fane til åbningen, poserer her sammen med tenniskollegaen Rafael Nadal, som fik æren af at bære det spanske flag for sit hjemland.

Letvægtsroer Anne Lolk har uploadet et billede af hende og Juliane Elander Rasmussen, der tilsammen udgør kvindernes letvægtsdobbeltsculler. Hun skriver på Instagram, at deres åbningsceremonien foregik på hotellet sammen med nogle andre roere - som var rigtig godt selskab.

Med de ord ønsker Lolk alle danske atleter et godt OL.

Svømmer Pal Joensen, der oprindeligt er færing, stiller op for Danmark i 1500 meter fri. Selv om han flyttede til København efter OL i 2012, har han stadig et meget nært forhold til hjemlandet, hvilket han stolt demonstrerer på billedet fra åbningen.

22-årige Viktor Axelsen har de seneste to år lært kinesisk. Derfor er mange af kommentarerne til verdens nummer 4 i badminton også på hans nye sprog. Selv har han ikke efterladt nogen tekst til, men hans store smil tyder på, han er godt tilfreds med situationen.

Målmand Niklas Landin dokumenterede verdensbegivenheden med et selfie med holdkammeraterne Jannick Green og Michael Damgaard Nielsen. Det meste af håndboldherrelandsholdet var repræsenteret ved åbningen.

- Jeg vil aldrig glemme denne oplevelse, skriver dressurrytter Cathrine Dufour (3. fra venstre) til sit Instagram-billede.

24-årige Dufour er nærmest kommet ind fra højre, efter hun for godt en måned siden leverede en præstation på meget højt internationalt niveau og vandt DM i dressur på Broholm Slot.

U23-landsholdsspiller Frederik Børsting, der til dagligt spiller for Superligaklubben AaB, hoppede også på selfie-vognen ved åbningsceremonien. Her sammen med basketballspilleren Carmelo Anthony fra NY Knicks.