Mange danske medaljevindere kan være med igen i 2020

Vi har set på hvilke danske medaljevindere der er i spil til OL i Tokyo om fire år.

Bedømt ud fra resultaterne var Pernille Blume den bedste dansker ved OL i Rio. Hun vandt guld i 50 m frisvømning og bronze i 4 x 100 m medley. (Foto: Odd ANDERSEN © Scanpix)

Tømmermændene efter danskernes store OL-succes har dårligt forladt kroppen, før drømmen om OL-succes i Tokyo er i fuldt vigør. Inden hverdagens forpligtelser for alvor kalder, tillader vi os at drømme lidt med. Derfor har vi i al stilfærdighed set på hvilke af årets danske medaljevindere, der sandsynligvis er med ved OL i Tokyo om fire år.

Guldmedaljer

Pernille Blume

22 år og allerede dobbelt olympisk medaljevinder – og dobbelt olympisk deltager. Pernille Blume har alderen til at være med igen, men spørgsmålet er, om hun også har motivationen. Pernille Blume stoppede i vinter sin karriere, men genfandt senere glæden ved at svømme.

Håndboldherrerne

Kun tre ud af de 14 guldvindere vil være 30 år eller yngre, når legene i Tokyo begynder. Flere af de ”ældre” spillere vil dog ikke være ret langt oppe i 30’erne, og derfor må det forventes, at kun lille del af truppen kan have indstillet karrieren om fire år.

Sølvmedaljer

Jakob Fuglsang

Ved OL i Tokyo vil Jakob Fuglsang været fyldt 35 år. Derfor er han måske ikke det mest oplagte medaljebud.

Guldfireren

Jacob Barsøe, Jacob Larsen, Kasper Jørgensen og Morten Jørgensen har allerede talt om at spille op efter OL – og som minimum holde en pause. Det er ikke ualmindeligt, at kun noget af besætningen skiftes ud i en olympiade.

Mark O. Madsen

Det virker umiddelbart som det næsten perfekte OL-punktum, da den 31-årige bryder fik sølv i Rio.

Emma Jørgensen

Kajaktalentet skulle egentligt første toppe om fire år – så mon ikke, at vi ser sølvmedaljevinderen kæmpe om OL-metal igen?

Damedouble

Christinna Pedersen og Camilla Rytter Juhl vil om fire år være fyldt 34 og 36 år. Selvom de holder sig godt, så ses de ikke som oplagte medaljebejlere i Tokyo.

Sara Slott Petersen

29-årige Sara Slott er efter sin barselspause blevet bedre og bedre på atletikbanen. Efter sin sølvmedalje i Rio sagde hun, at det ville være svært at stoppe, når det går så godt. I januar blev hun også citeret for at sige, at hun ville fortsætte ”nogle år endnu”.

Bronzemedaljer

2’er uden styrmand

Anne Andersen og Lærke Rasmussen er måske de mest overraskende danske medaljevindere. OL-debutanterne er i starten af 20’erne og kan sagtens være med igen om fire år.

Banelandsholdet

Der kan sagtens komme udskiftninger på holdet inden OL i Tokyo, men både Lasse Norman, Niklas Larsen, Frederik Madsen og Casper Folsach har alderen til at køre med igen. Især Frederik Madsen er der fremtid i. Han er stadig kun 18 år.

4 x 100 m medley

Jeanette Ottesen har allerede bebudet, at OL i Rio var hendes sidste store svømmestævne. Intet virker dog til at være til hinder for at Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume kan være med igen.

Lasse Norman

24-årige Norman gik godt nok fra guld til bronze i omnium ved sit andet OL, men ellers virker han bare til at blive bedre og bedre efterhånden som rutinen øges.

Anne-Marie Rindom

Den tidligere verdensmester skal bestemt ikke afskrives i Tokyo. Hun er kun 25 år og har allerede opnået imponerende resultater, senest med bronze ved OL i Rio.

49er FX

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen løb med den danske OL-plads efter hård kamp mod Ida Marie Baad og Marie Thusgaard. Hvis bronzevinderne kommer med igen, kan de sagtens hive endnu en medalje i land.

Viktor Axelsen

22-årige Axelsen har allerede talt om OL i Tokyo – hvor guld virker til at være ambitionen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk