DR i Brasilien: OL-svømmeres røverhistorie har skabt vrede og irritation i Rio

Det opdigtede røveri mod fire amerikanske svømmere har trukket masser af overskrifter i brasilianske medier, fortæller DR's journalist i landet.

De to amerikanske svømmere, Jack Conger og Gunnar Bentz, fik sent torsdag aften - lokal tid - lov til at forlade Brasilien efter at være blevet afhørt af politiet. (Foto: STAFF © Scanpix)

Historien om det opdigtede røveri mod fire amerikanske svømmere ved OL har været fulgt tæt i de brasilianske medier.

Det fortæller DR’s journalist i Brasilien, Kristian Almblad.

Én af årsagerne til opmærksomheden er blandt andet, at det netop var noget af det, som brasilianerne var mest bekymret for før OL. Nemlig, hvordan omverden ville se på landet og sikkerhedssituationen i Brasilien.

- Og så kommer der en historie om fire atleter, som er blevet overfaldet, og det var simpelthen det værste, der kunne ske for Rios image, forklarer Kristian Almblad.

- Når de så finder ud af, at det hele er en opdigtet historie, bliver de selvfølgelig vrede.

Vreden er tydelig, forklarer Kristian Almblad. Avisernes kommentatorer har tordnet mod de fire svømmere og særligt den 12-dobbelte OL-medaljevinder Ryan Lochte har fået mange retoriske tæsk.

Blandt andet har klummeskribenten for avisen Estado de Sao Paulo, Guga Chacra, kaldt Lochte for en "umoden, usikker" idiot og løgner med en dårlig karakter.

- Det er ikke en vrede mod amerikanere som sådan, men der er en meget stor vrede mod lige præcis de her fire svømmere, som har brugt den her fordom om Rio til deres egen fordel, forklarer Kristian Almblad.

Den massive omtale af røverhistorien, som i hvert fald to af de fire svømmere har erkendt var opdigtet, har dog også resulteret i en vis irritation, forklarer Kristian Almblad.

- Den her historie ændrer ikke ved, at der ér kæmpe problemer i Brasilien også med sikkerhed og vold, så man er også irriteret over, at det er denne her historie – som viste sig at være falsk – som alle snakker om, siger han.

Facebook
Twitter