Et år til OL: Her er Danmarks medaljehåb

DR Sporten peger på 10 medaljemuligheder ved OL 2016 i 10 forskellige sportsgrene.

  • Jeanette Ottesen har netop vundet sølv ved VM i Kazan i 100 m butterfly. (Foto: © HANNIBAL HANSCHKE, Scanpix)
  • Sara Slott blev denne sommer den første dansker til at vinde et Diamond League-stævne. (Foto: © Denis Balibouse, Scanpix)
  • Jonas Høgh Christensen satser på OL i Rio, selvom han ellers havde stoppet karrieren. (Foto: © Mick Anderson, Dansk Sejlunion)
1 / 3

I dag er der præcis et år til, at OL i Rio de Janeiro begynder. Det markerer vi her på DR Sporten ved at komme med ti bud på danske medaljetagere.

Netop ti medaljer er også Team Danmarks officielle målsætning. Ved OL i London i 2012 blev det til ni medaljer, og Legene var målt på antal medaljer Danmarks bedste siden 1948.

Helt bevidst er der ikke mere end en kandidat pr. sportsgren for at komme så godt rundt i det sportslige landskab som muligt.

Medaljekandidaterne, som er nævnt i tilfældig rækkefølge, er derfor heller ikke de ti bedste bud på medaljer.

I bunden har du mulighed for at komme med kommentarer samt dine bud på danske medaljevindere.

René Holten Poulsen, kano & kajak

Bør vinde medalje på 1000 meter enerkajak, hvor han i år har vundet EM-sølv. Han var rasende, da han kun blev nummer fire ved OL i London. Har dog en enkelt OL-medalje i forvejen, idet han som blot 19-årig vandt sølv i toerkajak sammen med Kim Wraa Knudsen i 2008.

Carsten Mogensen og Mathias Boe, badminton

For fire år siden vandt parret sølv ved legene i London, og da de er 32 og 35, er det absolut sidste chance for OL-guld. Parret vandt VM-sølv i 2013, VM-bronze i fjor, og i næste uge spilles dette års VM i Indonesien. Danmark har kun én gang vundet OL-guld i badminton, og det var Poul-Erik Høyer, som gjorde det i 1996.

Herrelandsholdet, håndbold

Det mandlige håndboldlandshold har trods mange VM- og EM-medaljer aldrig vundet en medalje ved OL, og der er ingen tvivl om, at jagten på den første af slagsen bliver noget af det, som kommer til at trække allerfleste danske tv-seere.

Sara Slott Petersen, atletik

Er denne sommer kommet helt op blandt verdens allerbedste på 400 meter hæk og er godt bud på en medalje ved VM i Beijing senere på måneden. Fastholder hun sit nuværende niveau, tegner det til et godt OL for hendes vedkommende.

Jeanette Ottesen, svømning

Mandag vandt hun VM-sølv på 100 meter butterfly og er medaljemæssigt allerede Danmarks mest vindende svømmer nogensinde. Men hun mangler stadig metal ved OL.

Maja Jager, bueskydning

Blev overraskende verdensmester i 2013 og efterfølgende kåret til årets idrætsnavn i Danmark. Skuffede ved sidste uges VM i København, men har altså vist, at hun har niveauet til at besejre hele verdenseliten.

Mændenes letvægtsfirer, roning

Vandt bronze ved EM i maj, selv om man måtte undvære den mest rutinerede, Morten Jørgensen, der på grund af overtræning, havde behov for en pause. Han har desværre også meldt afbud til VM her i august. Med skiftende besætninger har den danske letvægtsfirer vundet medalje ved hvert eneste OL siden 1996. Tre gange har der været tale om guld, og Eskild Ebbesen har været med alle fem gange. Men han er nu stoppet.

Jesper Hansen, skydning

Vandt VM-guld i skeetskydning i 2013. I samme disciplin vandt Anders Golding-OL-sølv i London. Men endnu er Jesper Hansen ikke sikret deltagelse ved Legene i Rio de Janeiro.

Jonas Høgh-Christensen, sejlsport

Finnjollesejleren havde egentlig stoppet karrieren, men satser nu massivt på at vinde den OL-guldmedalje, han mangler til samlingen. I London vandt han sølv – kun overgået af den legendariske brite Ben Ainsley, som har vundet fire guldmedaljer og en af sølv. Men han er ikke med i Brasilien.

Lasse Norman Hansen, cykling

Vandt OL-guld i omnium i London og har næste år måske mulighed for at vinde medaljer i to discipliner; 4000 meter for hold og omnium. Deltog ikke ved dette års VM, hvor 4000 meter-holdet endte helt nede på en 11. plads.

Men som tidligere nævnt er der i nogle af sportsgrenene flere medaljekandidater. I London i 2012 blev de ni medaljer også kun fordelt på fem sportsgrene; roning (tre), badminton, sejlsport (begge to), cykling og skydning (begge en).

Har du andre bud på danske medaljevindere? Så skriv herunder.