Inden gruppefinale mod Neymar: Vi kan matche Brasilien

Det danske landshold er optimistisk forud for kampen mod Brasilien.

Danmark møder Neymar og det brasilianske landshold natten til torsdag.

Én kamp skiller Danmarks fodboldhold i Rio fra en plads i OL-kvartfinalen. Men hvilken én. Danmark møder nemlig natten til torsdag Brasilien i den sidste gruppekamp, en kamp, der vil afgøre både Danmarks og Brasiliens OL-skæbne.

For med nattens resultater har Danmark fire point, mens Brasilien efter det skuffende 0-0-resultat mod Irak har to point. Dermed kan Danmark sende Neymar og co. ud af turneringen.

Omvendt kan Danmark risikere også at ryge ud i tilfælde af nederlag og et ”forkert” resultat i den anden gruppekamp mellem Sydafrika og Irak.

Stillingen i Danmarks gruppe forud for den sidste runde.

Med to kampe uden nederlag er der dog selvtillid i den danske lejr forud for kampen, hvor et presset Brasilien vil komme blæsende i jagten på en sejr.

- Vi er i live, og Brasilien er ikke et hold, man slår hver gang. Men jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne matche Brasilien, men det bliver da en svær kamp, siger målmand Jeppe Højbjerg til DR.

- Det bliver en stor oplevelse med fuldt hus, og forhåbentlig en kamp man aldrig glemmer igen. Vi har et godt udgangspunkt, så vi skal bare nyde det, siger keeperen, der med sine mange redninger var en vigtig årsag, til at Danmark slog Sydafrika 1-0.

Et godt udgangspunkt

Også landstræner Niels Frederiksen er optimistisk forud for kampen mod hjemmebanefavoritterne.

- Jeg synes, vores muligheder er bedre, end de var inden kampen mod Sydafrika. Det bliver svært mod Brasilien, for vi skal muligvis have point for at gå videre, men vi har skabt os selv et godt udgangspunkt, siger Frederiksen

Så nu skal I lægge en plan for at slå Brasilien?

- Ja, det vil vi prøve at arbejde lidt med.