VIDEO OL-nostalgi: Da Allan Simonsen og Co. besejrede Brasilien

Ved Legene i München i 1972 vandt det danske fodboldlandshold 3-2 over Brasilien.

Frem til begyndelsen af 1980erne blev Danmarks 3-2-sejr over Brasilien ved De Olympiske Lege i i 1972 regnet som en historisk stor sejr for det danske landshold.

Sejren medvirkede til, at Danmark kvalificerede sig til mellemrunden ved Legene i München, hvor det blev til 1-1 mod de senere guldvindere fra Polen. Desværre gik danskerne ikke videre på grund af et nederlag til Sovjetunionen.

Med på OL-landsholdet i 1972 var spillere som Per Røntved og Allan Simonsen, der scorede de danske mål i sejren mod Brasilien, som havde de senere verdensstjerner Dirceu og Falcao med på holdet.

Allan Simonsen scorede til 1-0 og 3-2, mens Per Røntved bragte Danmark på 2-0 lige efter pausen.

Øverst kan du se højdepunkter fra kampen kommenteret af DR's Gunnar "Nu" Hansen.

Neymar og hans holdkammerater har skuffet i to første kampe, mod Sydafrika og Irak, der begge er endt 0-0. (Foto: EVARISTO SA © Scanpix)

Ny kamp mod Brasilien

Natten til onsdag spiller Danmark igen mod Brasilien ved OL, og der er lagt op til en meget spændende affære, idet ingen af holdene endnu er sikker på at gå videre. Danmark har fire point efter de første to kampe, mens Brasilien blot har t0.

Ender Danmark med at sende værtsnationen ud af OL-turneringen, vil det med garanti blive en kamp, der vil blive husket mange år frem. Dog næppe på samme niveau som matchen som i 1972.

For dengang havde Danmark eksempelvis endnu ikke deltaget ved VM, og med de mange store præstationer især i 1980erne og 1990erne, er de danske OL-præstationer blevet overskygget en del.

Danmarks endelige placering i 1972 blev en delt 5. plads. De bedste danske OL-resultater i fodbold er sølvplaceringerne i 1908, 1912 og 1960 samt bronzemedaljerne i 1948.

Danmark-Brasilien spilles 03.00 natten til onsdag og vises direkte på DR1.