McIlroy kan droppe OL: Frygter zika-virus

Rory McIlroy vil stifte familie og er derfor bekymret for zika-risikoen ved OL i Rio.

Rory McIlroy frygter zika-virussen i Rio. (Foto: Paul Childs © Scanpix)

Som det er lige nu, står den irske golfspiller Rory McIlroy ved sin beslutning om at rejse til Rio til august for at deltage ved OL.

Men den beslutning kan ændre sig, og den nordirske golfstjerne har tidligere overvejet om, hvorvidt han skulle droppe legene i Brasilien.

Alle overvejelserne skyldes frygten for den myggebårne zika-virus, der florerer blandt andet i Brasilien. Især gravide kvinder er i risikogruppen, da infektion med zika-virus hos gravide øger risikoen for, at fosteret får alvorlige misdannelser af hovedet og hjernen.

Og netop i Brasilien er der sket en stigning i både zika-virus-smittede og nyfødte med misdannelser.

Det er især dét aspekt, der bekymrer Rory McIlroy.

- Der kommer et tidspunkt inden for de næste par år, hvor vi (McIlroy og hans kæreste Erica Stoll, red.) tænker på at starte en familie, siger Rory McIlroy ifølge Reuters.

- Som det er nu, tager jeg afsted, men jeg vil ikke have, at noget skal påvirke de planer, siger golfspilleren, der har vundet fire majors og er rangeret som nummer tre i verden.

Overvåger situationen

Rory McIlroy, der i weekenden vandt Irish Open, fortæller, at han overvåger situationen nøje.

- Jo tættere på det kommer, jo mere ser jeg frem til at deltage ved OL og gå efter guldet, siger han og fortsætter:

- Men jeg har læst mange artikler og rapporter om zika, og der har været meldinger om, at det er meget værre, end man tror. Jeg skal have mine indsprøjtninger på onsdag, hvilket forhåbentlig vil gøre mig immun over for et eventuelt myggebid, siger 27-årige McIlroy, der er nordirer, men stiller op for Irland ved OL.

Den trefoldige major-vinder Vijay Singh og den australske golfspiller Marc Leishman har begge trukket sig fra OL på grund af frygten for zika-virussen. Golf er for første gang på OL-programmet ved OL i Rio.

Facebook
Twitter