Danske spillere: Frankrig er den store favorit

De danske spillere placerer favoritværdigheden på Frankrigs skuldre, men der er håb forude, mener de.

Mikkel Hansen og Morten Olsen jubler efter sejren over Polen. (Foto: Marijan Murat © Scanpix)

Der er Frankrig, og så er der alle de andre.

Når det handler om håndbold, så er Les Bleus i en klasse for sig. Siden 2008 er det blevet til to olympiske titler og tre verdensmesterskaber, og derfor er rollefordelingen også klar forud for søndagens finale.

Danmark går på banen som det undertippede mandskab, mens franskmændene med sikkerhed vil se sølv som en skuffelse.

Et magtforhold, der også afspejler sig i de danske spilleres vurdering af den forestående kamp mellem de to mandskaber. Ikke mindst fordi det i det indledende gruppespil blev til en fransk sejr på 33-30, da de to hold stødte sammen.

- Forhåbentlig bliver det en anderledes kamp. Der er ingen tvivl om, at det bliver en rigtig svær kamp, fordi Frankrig har et rigtig stærkt hold. Nu skal vi hjem og glæde os over, at vi har vundet. Men i morgen venter en dag, hvor vi skal forberede os rigtig godt, for de har spillet virkelig, virkelig god håndbold, vurderer Mikkel Hansen.

Kan spille frit

Ifølge playmaker Morten Olsen skal der strammes op i begge ender, hvis franskmændene skal tæmmes.

- Vi kommer til at skulle slås endnu mere, end vi har gjort i dag (mod Polen, red.). Det er et virkelig godt hold, men kan vi få fat i dem i forsvaret, så mener jeg, at vi har en chance. Men alle skal spille optimalt, og vi kan heller ikke brænde så mange chancer, som vi gør i dag, siger han.

Målmand Niklas Landin kalder også Frankrig for favorit, men håber, at det kan ende med at blive til Danmarks fordel.

- Jeg er med på, at Frankrig er favoritter i den finale, men så kan vi måske gå ind og spille lidt mere frit. Vi tror på, at vi godt kan spille op med dem.

FacebookTwitter