Gudmundur: Jeg har studeret Frankrig i fire år - ingen plads til fejl

De danske spillere påtager sig gerne rollen som underdog, men er klar til at stjæle fra Kroatien og Tyskland for at slå Frankrig.

Når Danmark løber ind til OL-finalen mod Frankrig i aften, så er det som underdog.

Sådan må det være, når modstanderen har vundet de seneste to OL og derudover har fem VM-titler og tre EM-titler med i håndboldtasken.

Det er dog ikke ensbetydende med, at presset kun er på Frankrig. Danskerne skal præstere, understreger Danmarks islandske landstræner, Gudmundur Gudmundsson.

- Det er et stort ansvar. Vi har fået en chance for at vinde en guldmedalje, og vi skal gå benhårdt efter en sejr. Sådan en chance kommer måske kun én gang i spillernes liv, siger landstræneren dagen før finalen.

Derfor eksisterer der kun et scenarie i landstrænerens oplæg til OL-finalen. Det er en sejr.

- Vi kan tage den her underdog-rolle, men det vigtigste for mig er, at vi går ind til kampen for at vinde. Det er meget vigtigt, at vi tænker på den måde, siger Gudmundur Gudmundsson.

Danmark skal overraske

Rollen som det undertippede hold har spillerne taget til sig.

- Der er ingen tvivl om, at vi er underdogs, men jeg håber at vi kan overraske og tage dem lidt på sengen, siger fløjspiller Lasse Svan.

Danmarks stærkt spillende playmaker Morten Olsen er da heller ikke i tvivl om, at han og holdkammeraterne skal hive intet mindre end en fantastisk præstation frem, hvis franskmændene skal besejres.

- Vi skal spille rigtig godt. De har aldrig tabt en finale, så det bliver en modbydelig opgave. Men vi må spille rigtig hårdt i forsvaret. Hvis vi kan minimere fejlene, så har vi en chance, siger Morten Olsen.

Netop antallet af fejl har også været et fokusområde for Gudmundur Gudmundsson - faktisk siden 2008, hvor han som træner for Island tabte OL-finalen til netop Frankrig.

Gudmundur Gudmundsson har OL-revanche tilgode. I 2008 tabte han som træner for Island OL-finalen til Frankrig. Her trøster Frankrigs Didier Dinart islandske Sigfus Sigurdsson efter kampen. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

- Jeg studerede Frankrig i fire år, efter vi tabte til dem i 2008, og min erfaring er, at vi ikke kan lave mange tekniske fejl, hvis vi skal slå Frankrig. Hvis vi laver fejl, så laver de mål med det samme, siger landstræneren.

Det gjorde danskerne - lavede mange fejl - da de stod over for Frankrig i den indledende runde ved OL. Og så tabte Danmark 30-33.

Skal lære af Tyskland og Frankrig

Men flere af de danske spillere havde en fornemmelse af, at de var godt med.

- Vi var ikke langt fra dem i den sidste kamp, vi spillede, siger Mikkel Hansen.

- Vi lavede faktisk mange mål mod dem sidst og havde godt styr på dem i store dele af kampen, supplerer stregspiller René Toft Hansen.

Og så er det jo ikke ulovligt at finde inspiration hos konkurrenterne, når man skal finde nøglen til sejr over Frankrig.

- Vi skal se på, hvad kroaterne og tyskerne gjorde rigtigt, og så vi skal stjæle lidt fra dem, siger René Toft Hansen.

Tyskland spillede helt lige op med Frankrig i semifinalen, men tabte på et mål af Daniel Narcisse i sidste sekund. Kroatien har som det eneste hold ved OL slået Frankrig.

Det kan Danmark også, understreger fløjspiller Casper U. Mortensen.

- Det er 60 minutter, og hvorfor skulle det ikke være os, der kan bryde Frankrigs rytme.

Du kan se OL-finalen mellem Danmark og Frankrig på DR1 kl. 19 i aften.

FacebookTwitter