VIDEO Danmark vinder OL-guld

De danske håndboldherrer slår de franske favoritter 28-26 og vinder OL-guld.

Det danske herrelandshold i håndbold stod søndag aften overfor den sværeste modstander af alle i OL-finalen i Rio de Janeiro.

'Les Experts' havde før kampen i Rio stået i 10 finaler og vundet dem alle. Deriblandt de to seneste OL-finaler.

For de danske herrer var det til gengæld den første OL-finale nogensinde.

Eksperterne måtte dog se sig slået af Danmark med 28-26.

Skarp Hansen i første halvleg

Første havleg var en meget tæt affære, hvor de to mandskaber skiftedes til at tage føringen. Landstræner Gudmundur Gudmundsson valgte ofte at tage Landin ud og spille med en ekstra mand i angrebet, hvilket kastede nogle lette franske scoringer af sig på kontraer.

Mod slutningen af halvleg blev det projekt derfor droppet.

Så var det nærmest som om, at Mikkel Hansen tænkte 'nå, så må jeg jo hellere finde storspillet frem'. Den danske stjerne diskede i hvert fald op med adskillige vidunderlige afleveringer og nogle helt forrygende mål.

Danskerne kunne dermed gå til pause med en føring på 16-14. Mikkel Hansen tegnede sig for syv scoringer.

Tæt afslutning

Danskerne fik bragt sig foran med tre i starten af anden halvleg, men da Lasse Svan blev sendt ud i to minutter fik de franske finaleeksperter kæmpet sig tilbage. Franskmændene blev kort efter selv ramt af en to minutters udvisning, men Danmark fik ikke profiteret af overtallet.

Det gjorde franskmændene dog heller ikke, da Danmark igen måtte spille to minutter med en mand mindre. De dobbelte OL-mestre udviste i det hele taget en besynderlig uskarphed i første halvdel af anden halvleg.

Med et lille kvarter igen var Danmark derfor foran med 23-20. Her blev det så den rutinerede Daniel Narcisses tur til at tage to minutters pause og denne gang fik danskerne slået et hul.

Kasper Søndergaards scoring til 25-20 blev dråben for den franske træner Claude Onesta, der kaldte en timeout med godt og vel 10 minutter igen.

Med otte minutter igen og ved stillingen 26-22 trak Lasse Svan sin anden to minutters udvisning i kampen. Frankrig scorede på det efterfølgende straffekast og så kunne hele håndbolddanmark ellers begynde at bide negle.

Fem minutter før tid kaldte landstræner Gudmundur Gudmundsson timeout og islændingen leverede i vanlig rolig stil instruktionerne til de danske spillere før den spændende afslutning.

Med 2,5 minut tilbage af kampen fik Lasse Svan bragt Danmark på 27-25 og så var presset for alvor på franskmændene. I det efterfølgende angreb pillede Henrik Toft Hansen i overlegen stil bolden fra Nikola Karabatic.

Danskerne kunne ikke score, men så fandt Niklas Landin da bare en helt suveræn redning frem.

Med et halvt minut igen gjorde Mads Mensah Larsen det til 28-25. Franskmændene fik reduceret til 28-26 kort før tid, men danskerne rendte altså med guldet.

Facebook
Twitter