VIDEO Frankrig rimer på baguettes, rødvin, champagne og… håndbold

Kommentatorparret Jens Jacob Juulsager og Lars Krogh Jeppesen klæder dig på til aftenens håndbold-finale mellem Danmark og Frankrig.

Håndboldherrerne kan i aften runde et fantastisk dansk OL af på smukkeste vis, hvis de formår at slå de dobbelte olympiske mestre fra Frankrig i finalen.

Og det er ikke hvilken som helst modstander, der venter på landstræner Gudmundssons mandskab i kampen om guldet.

- Jeg er glad for, at jeg ikke er Gudmundur Gudmundsson. Hold op hvor bliver det svært at lægge en taktik rent defensivt.

- Hvor offensivt skal man møde de franske spillere? Hvem skal man gå frem til? Hvordan vil man løse problematikken med deres stærke stregspillere?

- Det bliver virkelig spændende at se, hvordan de danske spillere har tænkt sig at gribe det an, lyder det fra DR Sportens håndboldekspert Lars Krogh Jeppesen.

Uhyggelig statistik

Og statistikken viser også med al tydelighed, at der er en voldsom god grund til at frygte aftenens modstander.

-De seneste 15 år har franskmændene stået i ni store finaler, og de har vundet hver eneste gang. Det er blandt andet gået ud over Danmark to gange.

- Danmark tabte både VM-finalen i 2011 i Malmø og EM-finalen i 2014 i Herning til franskmændene, fortæller kommentator Jens Jacob Juulsager.

Du kan se hele optakten i playeren øverst i artiklen.

Danmark og Frankrig mødes i OL-finalen i aften kl. 19.00 og der er optakt på DR1 fra kl. 17.00. Du kan også følge opgøret på P3 og her på dr.dk.