Kronprinsen ærgrer sig over dansk medaljehåbs uheld

Kronprinsen havde kaldt René Holten Poulsen et af Danmarks største medaljehåb, men det gik ikke som ventet.

Kronprins Frederik er ked af René Holtens uheld. (Foto: © Marijan Murat, Scanpix)

Da medaljeceremonien gik i gang efter René Holten Poulsens finale i 1000 meter enerkajak, stod kronprins Frederik og overrakte medaljer til nummer et, to og tre, mens det danske OL-håb snakkede med journalister 100 meter derfra.

Det var blot endt med en sjetteplads til René Holten Poulsen, som var trist over finaleplaceringen ved legene i Rio.

- Det er rigtigt fedt nu, at vi står her og kan se kronprins Frederik overrække medaljer. Han havde nok regnet med, at jeg vandt eller i hvert fald tog en medalje, siger René Holten Poulsen.

Var udpeget til det største medaljehåb

Kronprinsen kom ned til René Holten Poulsen bagefter for at tale med den skuffede atlet, som forklarede, at der var havnet en masse søgræs på kajakbåden, så den mistede fart i finalen.

- Jeg sagde til ham, at det var ærgerligt. Og så lod jeg ham tale. Han var jo selvfølgelig trist over, at der var græs på båden, og jeg tror, at han har været syg, siger kronprins Frederik.

Inden OL havde det danske medlem af Den Internationale Olympiske Komité, IOC, sagt, at René Holten Poulsen var Danmarks bedste bud på en medalje. Men sådan gik det ikke.

- Det kan jo ikke laves om. Det er sat her, og man bliver målt på sin tid. Og den kan man ikke protestere sig ud af i noget protestlokale. Sådan er det.

- Det sker jo. Og det er bare menneskeligt, og sådan er livet. Han må videre. Four more years, siger kronprinsen.

/ritzau/