Fuglsang vil med i finalen på barsk OL-rute

Jakob Fuglsang og hans to hjælperyttere drømmer om top 8 i dagens linjeløb, som byder på en hård rute.

Jakob Fuglsang håber at kunne køre med hele vejen frem til afslutningen af etapen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

En plads i top 8 er målet for Jakob Fuglsang, der er kaptajn for det danske cykelhold, når der lørdag køres landevejsløb under OL.

Han får hjælp af Christopher Juul Jensen og Chris Anker Sørensen til at nå målet over de 256 kilometer omkring Rio de Janiero. En rute, som rytterne forventer bliver ekstremt barsk med tre kategori 1-stigninger på rutens sidste tredjedel.

- Jeg forventer, det bliver et benhårdt løb. Det er den hårdeste rute, jeg har set i et endagsløb og gør, at der bliver udskilning bagfra. Så jeg forventer et hårdt løb, hvor man skal have dagen for at sidde med i finalen, lyder det fra Jacob Fuglsang.

Han håber selv, han sidder med helt fremme til det sidste.

- Normalt ville det passe mig fint. Men om ruten er en tand for hård og henvender sig til rene klatrere, vil tiden vise, siger Fuglsang.

Nogle af de store cykelnationer har lov til at have fem ryttere på holdet, men det danske består kun af tre ryttere.

- Det er et lille men fint hold. De skal hjælpe mig specielt på den første del, hvor der kan være meget vind. De skal dække mig af og sørge for, at vi sidder ordentligt i feltet, og køre mig frem, hvis jeg vil længere frem at sidde for at ramme ind på stigningerne, fortæller Fuglsang.

- Taktikken bliver at vente og lade de store spille ud, lade dem køre på hinanden og håbe at man kan snyde dem til sidst, siger Fuglsang.

Kommet godt ud af touren

Som Jakob Fuglsang så har Christopher Juul Jensen og Chris Anker Sørensen haft få dage til at komme sig ovenpå Tour de France, før turen gik til Rio.

- Jeg har haft nogle gode træningsdage og fornemmelsen er god. Jeg er kommet godt ud af touren, selv om det var skrækkeligt undervejs, lyder det fra Chris Anker Sørensen.

De to hjælpere er klar til at arbejde for en dansk topplacering.

- Vi skal 100 procent støtte Jakob og så godt som muligt køre ham frem på vigtige tidspunkter. Til sidst er det Jakob, der må tage over - den afsluttende omgang bliver blodig, det kan blive kaos, siger Chris Anker Sørensen.

Han mener top 8 er en realistisk målsætning.

- På en god dag kan han gøre det. Men det er et sindsygt stærkt felt og mange har tour-form. Men Jakob kom godt ud af touren og kan køre sin egen chance, så jeg er fortrøstningsfuld, siger Chris Anker Sørensen.

FacebookTwitter