Landskendte OL-fans: Vi var dus med Kronprinsen

Arne Stampe og Brian Videbæk har indtaget tv-skærmene i Danmark og arenaerne i OL-byen med deres Videbæk-flag.

(© PRIVATFOTO)

Hjemme i de danske stuer har man de seneste to uger ofte kunne se tv-billeder af et stort Dannebrog, hvorpå der med store bogstaver er skrevet: Videbæk.

Ejerne af flaget er to borgere fra den jyske provinsby Videbæk: Arne Stampe og Brian Videbæk.

Og ja, den er god nok. Brians navn er det samme som hjembyens.

-Min familie har mere eller mindre altid boet i byen. Men det er byens navn, og ikke mit efternavn, som vi har skrevet på flaget, lyder det fra en voldsomt hæs Brian Videbæk, der er rejst til OL for fjerde gang i sit liv.

Prostitueret - men ikke billigt til salg

De to jyske venner har haft voldsomt travlt med at farte rundt fra den ene arena til den anden under legene i Rio de Janeiro.

Den har indtil videre stået på tennis, badminton, svømning, atletik, sejlads, håndbold, basketball og golf for de to venner fra den lille jyske provinsby, hvor der bor knap 5000 indbyggere.

- Hjemmefra købte vi 64 billetter hver og fandt det størst mulige flag, så kunne vi profilere vores hjemby på den måde. Det var nu mest bare for at skrive et eller andet på flaget. Men nu kender alle byen.

Arne Stampe (t.v.) og Brian Videbæk med den danske badminton-sølvduo Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl og det danmarksberømte flag. (© PRIVATFOTO)

- Den første uge væltede det ind med kommentarer hjemmefra. Nu har flaget været så meget i tv, at folk nærmest ikke har gidet at skrive længere, lyder det fra Arne Stampe, som i Rio ser sit andet OL fra lægterne.

Overvejer I ikke at søge tilskud fra det lokale turistbureau?

- Jeg er blevet tilbudt 3.000 kroner, hvis jeg ville skrive Videbæk Indkøbsmarked i højre hjørne, men det var overhovedet ikke nok. Som alle andre er vi prostituerede, men vi kan ikke købes så billigt, lyder det fra en grinende Arne Stampe.

Royal fejl

Den ene dag på golfbanen havde de to danske sportsfans en lidt speciel oplevelse. Der var nemlig fornemt besøg.

- Vi var cirka 40, som fik rundt med Thorbjørn Olesen og så var der pludselig en, som spurgte; Hvordan spiller Thorbjørn? Han spiller godt, men putter dårligt, svarede jeg bare og gik videre. Brian gjorde mig så lige opmærksom på, at det var Kronprins Frederik.

- På hul ti stod Kronprins Frederik der igen. Så kom vi i snak med ham og fik taget et billede sammen med ham. Han var vældig rar.

Brian Videbæk (t.v.) og Arne Stampe poserer sammen med HKH Kronprins Frederik på den olympiske golfbane. (© PRIVATFOTO)

Huskede du så at tiltale ham De?

- Nej, jeg gjorde ikke. Men det var han heldigvis rimelig ligeglad med, kluk-ler Arne Stampe.

Sin egen bankmand

Det er en dyr affære at rejse i Brasilien i tre uger og samtidig se sport fra morgen til aften, men det er ifølge de to Videbæk-borgere alle pengene værd.

- Vi har betalt omkring 20.000 kroner hver for billetterne, og så er der lige flybilletterne og lidt ekstra for at rejse rundt i Brasilien inden OL, så det har ikke været helt gratis. Men det er fedt, så vi klager ikke, fortsætter Arne Stampe.

- Nogle af DR’s kommentatorer har sagt, at vi nok skal have en alvorlig snak med vores bankrådgivere, når vi kommer hjem, men det smarte er, at Arne er bankmand, så det klarer vi nemt, fortsætter Brian smågrinende.

OL-stress

Den anden OL-uge er nærmest ren sviretur for de to Videbæk-borgere, da antallet af daglige konkurrencer er gået fra seks til tre.

- Vi tager afsted kl. 08.00 om morgenen og er først hjemme kl. 03.00 om natten. Man må ofre søvnen og nøje med 4-5 timers søvn, men sådan er det. Den første uge blev vi nødt til at droppe nogle billetter, men nu går det bedre, fortæller Arne Stampe.

Den bronzemedaljevindende sejler Anne-Marie Rindom er en af de atleter, der har sat sin signatur på Videbæk-flaget. (© PRIVATFOTO)

I næste uge vender de to jyder hjem til hverdagen. Arne Stampe har dog lige endnu et lille arrangement på tapetet, inden han igen vender tilbage til sit skrivebord i banken.

- Jeg skal direkte videre til Himmerland, når vi lander. Der er den store golfturnering, som jeg også skal se, lyder det fra Arne Stampe, inden Brian Videbæk afbryder:

- Hernede har vi en 100 timers arbejdsuge, så vi glæder os til at komme og nøjes med at arbejde 37 timer om ugen.

De to danske sportsfreaks har lige et sidste ønske til deres - indtil videre - forrygende tur til Brasilien.

- Vi mangler kun én ting. Vi skal have Danmark i den OL-håndboldfinale, og så skal vi have en kæmpe fest sammen med drengene i finalen, slutter Brian Videbæk, inden de to venner hilser venskabeligt på en profileret journalist fra en konkurrerende tv-station.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk