Peter Sagan kører mountainbike i Rio for sjov

Verdens bedste landevejsrytter kører mountainbike ved OL. Først og fremmest for sjov, men han vil gerne vinde.

Peter Sagan ses her i hans normale omgivelser, Tour de France. (Foto: JUAN MEDINA © Scanpix)

Da Peter Sagan tilbage i januar inspicerede OL-ruten på landevej, konstaterede han, at det ikke var en cykelrute for ham.

På søndag kører landevejsverdensmesteren det olympiske mountainbikeløb.

Han siger, at det først og fremmest er for sjov, men det er kun en del af sandheden.

- Teknisk er jeg slet ikke dårlig. Jeg er her ikke for at tabe. Men kan jeg vinde? Hvis jeg taber, bliver jeg altså ikke skuffet, hvis jeg vinder er det bare godt.

For femte år i træk vandt Peter Sagan den grønne pointtrøje i Tour de France i sidste måned. Han vandt også tre etaper i årets Tour. Faktisk havde han endda tre dage i løbets gule førertrøje.

Verdens bedste

Peter Sagan har vist sig som verdens lige nu bedste cykelrytter på tværs af forskellige discipliner. Han mestrer stort set alt andet end de høje bjerge, og han har haft en fornem sæson i år.

- Løbet er kun en dag, kun halvanden time. Jeg har gjort mit allerbedste til træning og jeg vil gøre mit bedste på søndag også. Hvad der så venter ved målstregen, må tiden vise. Måske er det også noget, der er rigtigt sjovt, siger slovakken videre.

Selv om det er syv år siden, han kørte mountainbike for alvor, har Peter Sagan været god på den tunge cykel med de tykke dæk.

Han blev juniorverdensmester på mountainbike i 2008.

Også den unge og talentfulde Simon Andreassen er med for Danmark i mændenes mountainbikeløb på søndag.

/ritzau/

Facebook
Twitter