OL MENS DU SOV Se alle nattens højdepunkter her

Få overblik over nattens højdepunkter i denne artikel.

Igen i dag har de danske atleter både dystet i og på vandet under OL.

OL's femte dag har budt på indledende heats i svømning med tre gange dansk deltagelse, to danske både på det olympiske hav og gode resultater til de danske dressurryttere.

Der var også dansk deltagelse under den olympiske enkeltstart i cykling, hvor Christopher Juul-Jensen sluttede som nummer 19. Den helt store hovedperson var dog Fabian "Spartacus" Cancellara, der tordnede igennem de 54,5 regnvåde kilometer på 1 time, 12 minutter og 15,42 sekunder og vandt OL-guld i sin sidste sæson.

Herunder kan du få overblikket over nattens største højdepunkter:

Mændenes all-round finale i redskabsgymnastik blev et sandt drama om guldet mellem den forsvarende olympiske mester, Kohei Uchimura fra Japan, og ukrainske Oleg Verniaiev.

Kohei Uchimura endte med at vinde guld med den samlede score 92.365, mens ukrainske Oleg Verniaiev vandt sølv med scoren 92.266. Britiske Max Whitlock vandt bronze med scoren 90.641.

Dermed forsvarede Uchimura som den første i den olympiske historie guld i mændendes all-round i gymnastik.

To verdensrekorder, en albue ude af led og en et fuldstændig identisk slutresultat. Drama var der nok af i 77 kilo-klassen for mænd, hvor Nijat Rahimov fra Kasakhstan satte ny verdenrekord i vægtløftning i 77 kilo-klassen og dermed vandt OL-guld.

Og det var ikke konkurrencens eneste verdenrekord. Også kineseren Xiaojun Lyu slog verdensrekord med 177 kg - et kilo bedre end hans hidtidige rekord.

Både Rahimov og Lyu løftede sammenlagt 379 kg, men da Rahimov vejer mindst vandt han på kropsvægt. Bronzen gik til egypteren Mahmoud.

De amerikanske NBA-stjerner stødte i nat ind i de første problemer under OL-turneringen, da de mødte Australien.

Amerikanerne var i uvant store problemer, og holdet var bagud 49-54 ved pausen.

USA vandt dog 98-88 og fører OL's gruppe A efter tre ud af fem kampe.

Den danske svømmer indfriede forventningerne og lidt til, da hun svømmede sig i finalen i 100 meter fri – og det endda i tiden 53.35 sekunder, hvilket er ny dansk rekord.

Den australske verdensrekordholder Cate Campbell satte ny olympisk rekord i det andet semifinaleheat, så konkurrencen for Jeanette Ottesen i finalen bliver helt sikkert ekstrem hård.

Den anden danske svømmer Pernille Blume svømmede i 11. hurtigste tid i tiden 54.19, og dermed misser hun finalen.

Sidst, men ikke mindst, var Rikke Møller Pedersen i bassinet, hvor hun svømmede sig videre til finalen i 200 meter bryst.

Rikke Møller Pedersen fik en udmærket start, og som hun plejer, åd hun sine konkurrenter stille og roligt. Men efter 150 meter gik hun lidt i stå og endte sit semifinaleheat som nummer fire.

Det danske OL-landshold fik sig noget af en fodboldlektion, da de mødte OL-værterne i den sidste og afgørende gruppekamp.

Da først Brasilien havde scoret deres første mål i OL-turneringen, var der ingen tvivl om sejren, der blev på 4-0.

Til trods for den danske afklapsning endte natten godt, da den anden kamp i gruppen endte 1-1. Dermed er Danmark videre til kvartfinalen.

Facebook
Twitter