OVERSIGT Her har Rusland lov til at stille op

Specialforbundene fortsætter med at offentliggøre, hvilke russiske atleter der må deltage ved OL i Rio.

Svetlana Kuznetsova er en af de russiske stjerner, der har fået lov til at stille op ved OL. (Foto: Martin Bernetti © Scanpix)

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har ladet det være op til hvert enkelt specialforbund at træffe en beslutning om, hvorvidt Rusland skal have lov til at stille op i de enkelte sportsgrene ved OL.

Alle tidligere dopingdømte russere er dog nægtet adgang af IOC. Det har IOC meddelt i kølvandet på afdækningen af massiv, statsstøttet doping i russisk idræt.

Men Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har sent torsdag aften dansk tid besluttet, at IOC ikke kan nægte russiske atleter adgang til OL alene på baggrund af tidligere dopingdomme.

Flere af specialforbundene har afgivet et svar, mens andre stadig er i tænkeboks. Få et overblik her:

* Vandsport: Foreløbig er syv svømmere udelukkede. Heriblandt finder man Rikke Møller Pedersens konkurrent Yulia Efimova. Det Internationale Svømmeforbund (Fina) tester alle dopingprøver fra 2015, der er afgivet af russiske svømmere, igen.

* Bueskydning: Det Internationale Bueskydningsforbund (WA) har givet alle tre russiske skytter lov til at stille op.

* Atletik: Det Internationale Atletikforbund (IAAF) har forbudt alle russiske atletikudøvere at stille op under russisk flag. Hver enkelt har mulighed for at stille op under neutralt flag, hvis de kan bevise deres uskyld. Foreløbig har kun længdespringeren Darya Klishina fået lov. Whistlebloweren Yulila Stepanova var blevet lovet, hun kunne stille op som neutral atlet, men da hun er tidligere dopingstraffet, har hun ikke fået lov alligevel.

Darya Klishina er den eneste atletikudøver, der har fået lov til at stille op. (Foto: Jonathan Nackstrand © Scanpix)

* Badminton: Det Internationale Badmintonforbund (BWF) har givet tilladelse til, at de fire russiske OL-kvalificerede badmintonspillere kan deltage. Beslutningen afventer nu godkendelse af IOC.

* Boksning: Det Internationale Bokseforbund (Aiba) lader 11 russiske boksere, der er kvalificeret, stille op ved OL.

* Kano og kajak: Fem kano- og kajakroere er nægtet OL-deltagelse af Det Internationale Kanoforbund (ICF).

* Cykelsport: Ruslands Olympiske Komité har fjernet tre ryttere fra listen over russiske cykelryttere, der kan deltage, mens yderligere tre ryttere bliver undersøgt, meddeler Den Internationale Cykelunion (UCI). I alt var 18 russiske ryttere oprindeligt kvalificeret til at deltage i OL.

* Ridesport: Fem ryttere er blevet godkendt til deltagelse. Flere andre venter stadig på godkendelse.

* Fægtning: Hele det russiske hold i fægtning får lov til at stille op. Det besluttede Det Internationale Fægteforbund (FIE). Dermed stiller 16 OL-kvalificerede fægtere op for Rusland.

* Golf: Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med den ene OL-kvalificerede golfspiller.

* Gymnastik: Det Internationale Gymnastikforbund (FIG) har besluttet, at samtlige 20 OL-kvalificerede gymnaster fra Rusland kan stille op.

Det russiske håndboldlandshold er klar til afgang mod Rio. (Foto: Sergei Karpukhin © Scanpix)

* Håndbold: Det Internationale Håndboldforbund (IHF) har testet hele Ruslands kvindelandshold, og alle spillere har fået grønt lys til at deltage.

* Judo: Det Internationale Judoforbund (IJF), hvor præsident Vladimir Putin er æresmedlem, har givet grønt lys til alle 11 OL-kvalificerede kæmpere.

* Moderne femkamp: To russere er blevet udelukket, mens tre har fået grønt lys til at stille op.

* Roning: 22 ud af 28 roere er blevet udelukket, har Det Internationale Roforbund (Fisa) besluttet.

* Sejlads: Det Internationale Sejlsportsforbund (Isaf) har givet alle syv russiske deltagere grønt lys til at deltage ved OL. Pavel Sozykin fik i første omgang forbud mod at deltage, men denne beslutning har forbundet ændret.

Rusland har fået lov til at stille op ved OL i sejlads. (Foto: William WEST © Scanpix)

* Skydning: Det Internationale Skytteforbund har givet grønt lys til samtlige 18 russiske skytter.

* Bordtennis: Alle tre OL-kvalificerede bordtennisspillere har fået OL-tilladelse af Det Internationale Bordtennisforbund (ITTF).

* Taekwondo: Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med de tre OL-kvalificerede taekwondoudøvere, men Det Internationale Taekwondoforbund (ITF) har meddelt, at man er i fuld gang med at undersøge sagen.

* Tennis: Det Internationale Tennisforbund (ITF) har givet grønt lys til samtlige syv OL-kvalificerede tennisspillere.

* Triatlon: De seks OL-kvalificerede triatleter fra Rusland får alle lov til at stille op. Det har Den Internationale Triatlon Union (ITU) besluttet.

* Volleyball: Ruslands 30 OL-kvalificerede volleyballspillere får alle lov at stille op. Det har Det Internationale Volleyball Forbund (FIVB) besluttet.

* Vægtløftning: Alle russiske vægtløftere udelukkes. De har skadet sportens omdømme, meddeler specialforbundet IWF.

Roman Vlasov er Mark O. Madsens værste konkurrent og både verdens- og olympisk mester (Foto: kim Kyung-Hoon © Scanpix)

* Brydning: Det Internationale Brydeforbund (UWW) anbefaler, at 17 ud af de 17 OL-kvalificerede brydere får lov at deltage.

* Rusland er ikke kvalificeret i hockey, fodbold, syvmandsrugby og basketball.

Kilde: Reuters og AFP.

/ritzau/

FacebookTwitter