VIDEO Dansk dressurtalent laver topresultat

Cathrine Dufour og hesten Cassidy kom stærkt fra start ved OL og blander sig i topstriden.

Den danske dressurekvipage Cathrine Dufour og Cassidy har fået en blændende OL-debut med de 76,657 procent, som parret opnåede i torsdagens Grand Prix.

Resultatet er det klart bedste af de tre danskere, der foreløbig har været i aktion, og det placerer Dufour på en midlertidig fjerdeplads i den individuelle stilling.

- Det er jo helt vildt og meget mere, end jeg nogensinde har turdet drømme om. Målet er at få holdet videre til finalen fredag. Det er det vigtigste lige nu, siger Cathrine Dufour.

Hendes resultat sender akkurat Danmark ind på sjettepladsen i holdkonkurrencen, inden sidste dansker, OL-erfarne Anna Kasprzak, har redet sit program senere torsdag.

- Det ser godt ud. De nationer, som vi regner med skal slå os, er allerede redet forbi. Anna er kold i måsen, så det skal nok gå, lyder det fra Cathrine Dufour.

En hidsig herre

Den 24-årige rytter har gjort lynkarriere med hesten Cassidy. Det er mindre end et år siden, de red deres første internationale seniorstævne, men alligevel overhalede hun flere konkurrenter indenom i kampen om OL-billetten.

Og nu ser fremgangen ud til at fortsætte i Rio.

- Det var så fedt at ride derinde. Min hest var mere afslappet, end den nogle gange kan være. Det kan være en meget hidsig herre, men i dag blev han på jorden. Han var så cool.

- Når han slapper af, lykkes tingene også for mig, så jeg havde en rigtig god fornemmelse. Jeg har lyst til at tude af glæde, siger Cathrine Dufour.

De seks bedste hold og de otte bedste ryttere derudover går videre til fredagens Grand Prix-special, så det ser godt for Dufours muligheder for at skulle i ilden igen ved OL.

- Det er en drøm bare at være her, men det ville være for fedt at få lov at ride to gange, siger hun.

/ritzau/

Facebook
Twitter