VIDEO Vilde bølger på den olympiske sø: Serbisk makkerpar kæntrer kort før mål

Serberne Milos Vasic og Nenad Bedik får lov til at stille op i opsamlingsheat til trods for kæntring.

Der var drama for alle pengene under førstedagen for den olympiske regatta.

Det helt store samtaleemne var vejrforholdene, hvor vinden gjorde det umådelig svært for roerne at få fart på. Også for danskeren Fie Udby Erichsen, der roede sig videre til kvartfinalen i singlesculler.

- Det var en rigtig svær dag. Hvis forholdene var sådan, ville jeg ikke tage ud at træne. Så ville jeg sætte mig ind i romaskinen, sagde hun ifølge Ritzau efter heatet.

- Senere på dagen er der nogle store både, der kommer. Eksempelvis vores letvægtsfirer. Om den kan holde sig oven vande kan jeg blive i tvivl om. Det er helt ekstremt.

Og Fie Udby Erichsens forudsigelse blev til en realitet få heat efter.

Efter en dramatisk start, der måtte tages om igen, kæntrede det serbiske makkerpar Milos Vasic og Nenad Bedik nemlig i deres doublesculler 400 meter fra målstregen.

Serberne kæmpede i flere minutter for at komme op i båden igen, så de kunne komme i mål og få en ekstra chance i opsamlingsheatet – dog uden held.

Ifølge det engelske medie The Guardian har det internationale roforbund, Fisa, dog haft så meget medlidenhed med serberne, at makkerparret har fået lov til at deltage i opsamlingsheatet alligevel.

Du kan se den dramatiske kæntring i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter