ANALYSE Sejlsport: Rindom er god under pres - men er hun god nok?

Laser Radial-sejleren er klar til en finale, der kræver nerver af stål

Anne-Marie Rindom sejler efter planen medal-race tirsdag klokken 18.00 dansk tid. (Foto: OLIVIER HOSLET © Scanpix)

Tirsdag klokken cirka 18 sejler Anne-Marie Rindom medalje-ræs i sin Laser Radial-jolle. DR Sportens sejlsportskommentator Bo Hasseris forudser et race, hvor nerverne i høj grad kommer til at spille en hovedrolle.

Her får du hele analysen:

Anne-Marie Rindom er god under pres. Rigtig god. Og hun er kendt for at holde hovedet helt koldt, når man når til medal race. Det får hun brug for, for selv den meste fantasifulde manuskriptforfatter kunne næppe have tænkt sig til det scenarie vi står med.

Allerede mandag skulle de 10 førende sejlere i Laser Radial have afgjort medaljer og placeringer. Den del var sådan set spændende nok, for de førende fem både ligger meget tæt, og der er masser af muligheder for at bytte op og ned på rækkefølgen.

Ventetiden trykkede

Men for lige at tilføje et ekstra nervepres, måtte sejlerne i tre stive timer se til fra land. Bugten i Rio var spejlblank, ikke en krusning rørte sig. Når man kan vinde en OL-medalje er det slemt nok at skulle vente på vind, men usikkerheden bliver hurtigt fysisk håndgribelig. Nerverne begynder at spille ind, og på de billeder vi fik fra Rio i går, var det helt tydeligt at alle de 10 finalister var trykkede af ventetiden.

Umiddelbart før dagen blev aflyst, nåede sejlerne alligevel at blive sendt på vandet. En kort, men meget kraftig byge skulle udnyttes. Fra total inaktivitet skulle sejlerne nu finde et helt andet gear.

Marit Bouwmeester fører Laser Radial-klassen før medal race. Her taler hollænderen med pressen efter mandagens aflyste sejlads. (Foto: Nic Bothma © Scanpix)

Lettet hollænder

Sejladsen kom aldrig i gang, men der er et par detaljer, der er værd at bemærke. For det første så den førende hollænder decideret lettet ud, da sejladsen blev skudt endeligt af.

For det andet så Anne-Marie Rindom ud til at trives som en fisk i vandet: Fokuseret og ikke særligt smilende, men helt parat og tydeligvis klar til at få afgjort, hvem der skal have guldet med hjem.

Hold øje med ireren

Bouwmeester fører jo stadig, og Anne-Marie Rindom er otte point efter. Rindom skal altså slå Bouwmeester med fire placeringer, men hun må heller ikke tabe en eneste placering til ireren på tredjepladsen.

Bouwmeester kan ikke ryge ud af medaljerækkerne, men det kan Anne-Marie. Og nummer 4 og 5 har realistiske muligheder for at sejle sig op på sølv og bronzepladsen. Der er så mange scenarier, at det giver hovedpine - også selvom man ikke selv skal sejle!

Den danske sejler er rolig under pres. Den evne får Anne-Marie Rindom brug for under dagens medalje-sejlads, forudser DRs sejlsportskommentator. (Foto: Nic Bothma © Scanpix)

Stabil brise

Men vejrmeldingen forudser lige nu en god stabil brise, når medal race bliver skudt i gang klokken 18 dansk tid. Men det er nerver og ikke vejr der kommer til at afgøre det her.

En halv time senere - omkring klokken 1830 - er vi forhåbentligt både klogere og en dansk medalje rigere. Anne-Marie Rindom vil i hvert fald gøre sit for, at guldet kommer med den rigtige flyver hjem.

Facebook
Twitter