Dansk medaljehåb tog revanche: De har gjort mig sur

Anne-Marie Rindom er helt uenig i tirsdagens diskvalifikation, men onsdag slog hun igen med to topplaceringer.

Anne-Marie Rindom fik sin 'hævn'. (Foto: Nic Bothma © Scanpix)

Medaljehåbet Anne-Marie Rindom er tilbage for fulde sejl i kampen om podieplaceringerne i Laser Radial-klassen ved OL.

Efter tirsdagens diskvalifikation tog den danske verdensmester fra 2015 revanche med en tredje- og en førsteplads og sejlede sig op som nummer to i den samlede stilling.

- De andre har gjort mig sur nu, og det skulle de ikke have gjort, for nu kæmper jeg bare endnu hårdere, end jeg gjorde før. Den irritation kan jeg helt sikkert bruge, siger Anne-Marie Rindom.

Hun henviser til den protest, hendes kroatiske konkurrent nedlagde tirsdag, og som endte med at koste danskeren en diskvalifikation. En afgørelse hun hverken var eller er enig i.

- Det var totalt åndssvagt. I andre stævner var der aldrig kommet en sag ud af det. Det var fordi, hun har nogle folk bag sig, der siger, hun skal lægge en protest, og så går der jura i den, siger Rindom om den kroatiske protestskriver.

- Det er noget værre fis. Det skal afgøres på vandet og ikke i protestlokalet. Det ender med, at det ikke er den rigtige person, der vinder OL, mener danskeren.

Gode muligheder

Med placeringer som nummer fem, otte, tre, tre og et foruden diskvalifikationen har Anne-Marie Rindom demonstreret stor stabilitet.

Hun er kun ét placeringspoint bag den førende Annalise Murphy inden de sidste fire sejladser og det afgørende medal race, og dermed blev onsdagen en langt bedre dag for den 25-årige dansker.

- Det har været "survival of the fittest". En super god dag for mig, siger Anne-Marie Rindom.

/ritzau/

Facebook
Twitter