Dansk VM-bronzevinder: Nu er jeg medaljekandidat til OL

Sent onsdag aften hentede Anne-Marie Rindom VM-bronze i laserradial, og nu kigger hun mod OL.

Anne-Marie Rindom vandt onsdag VM-bronze og styrer nu mod en OL-medalje. (Foto: pressefoto © Oman Sail)

Det seneste lille halve år har været helt enestående for laserradial-sejleren Anne-Marie Rindom. I 2015 blev hun verdensmester i disciplinen, og onsdag aften sejlede hun ikke bare en VM-bronze hjem, men også en meget betydningsfuld billet til OL i august.

- Det er jo super fedt. Helt vildt. Jeg fik ikke en syg god start på stævnet, og jeg tror måske også, at jeg var lidt præget af den OL-udtagelse. Jeg var lidt nervøs, og jeg ville rigtig gerne have den OL-billet i hus så hurtigt som muligt. Jeg er helt vildt stolt over, at det lykkedes, forklarer Anne-Marie Rindom.

Og den danske supersejler lægger da heller ikke skjul på, hvad der var mest betydningsfuldt ved VM i Mexico de seneste dage.

- Det var OL-udtagelsen, som var vigtigst ved VM. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Selvfølgelig ville jeg gerne forsvare min VM-guldmedalje, men det var bare ikke det, der kom i første række, siger Anne-Marie Rindom.

- Det var først den sidste dag, jeg kom til at tænke på, at der var mulighed for en VM-medalje, lyder det fra hende.

OL-medalje i søgelyset

Med to medaljer ved de seneste to verdensmesterskaber heriblandt VM-titlen i 2015, er det svært ikke at nævne Anne-Marie Rindom som en af Danmarks bedste bud på en OL-medalje. Selv er hun lidt mere tilbageholdende.

- Jeg er ikke medaljefavorit, fordi vi skal huske på, at jeg står over for mange erfarne piger, der tidligere har hentet OL-medaljer. Men jeg vil da gerne sige, at jeg er en af medaljekandidaterne. Jeg tror, at jeg er en af dem, der kan nappe en. Jeg føler i hvert fald, at jeg bliver mere og mere en medaljekandidat, siger Anne-Marie Rindom.

- Det er jeg selvfølgelig vildt stolt over. Det er jo fedt bare at være med i kampen om medaljer og have troen på, at man kan gøre det, afslutter hun.

Det næste punkt i den danske sejlers kalender er en World Cup i Frankrig, hvorefter hun kan begynde forberedelserne på det store mål i august.