Danske OL-sejlere: Vidner til voldsomt skyderi i Rio

Ifølge den danske OL-sejler Anette Viborg måtte danske OL-sejlere flygte fra skyderi ved havnen i Rio. Dansk Sejlunion undersøger episoden.

Det er Anette Viborg, der har skrevet Facebook-opdateringen om skyderiet. Her ses hun med sin makker Allan Nørregaard, som hun i øjeblikket træner med i Rio i Nacra 17-klassen. (Foto: Dansk Sejlunion © Scanpix)

De danske OL-sejlere var i går ude for en dramatisk hændelse i Rio, hvor de træner forud for OL i august. Det fremgår af OL-sejler Anette Viborgs Facebook-profil.

Her skriver sejleren, at de danske sejlere var vidner til et voldsomt skyderi på havnen i Niteroi, Rio.

- I dag kommer jeg ind fra træningsrace og får at vide min veninde Anne-Marie (Rindom, red.) har måttet søge skjul for voldsomme skyderier, der skete nær havnen i Niteroi, Rio. Episoden skete lige efter Allan (Nørregaard, red.) og jeg tog på vandet, skriver Viborg.

Og hun fortsætter:

- Først tror AM (Anne-Marie Rindom, red.) og hendes træner, det er fyrværkeri. Men arbejderne på havnen flygter ind i skurerne, og de lokale sejlere spæner væk fra deres både og ind under halvtagene. Snart vinker de kraftigt af de danske sejlere, at de skal søge ly for vildfarne kugler, skriver Anette Viborg.

- AM siger, hun kan se frygten i deres øjne, mens larmen fra maskinpistolerne (eller hvad det nu var, mange skud lød) runger mellem murerne, og alle er yderst utrygge ved situationen, skriver Viborg og slutter sin opdatering.

- Det så vanvittigt. En ting er ikke at gå ud om natten. Det normal smarthed ikke at gøre i Rio. Men her snakker vi skudkamp ved højlys dag. Super sted at træne, siger det bare, skriver Viborg, der senere onsdag fjernede sit opslag.

Kontakt til myndigheder

Kort tid efter sejlerens Facebook-opdatering meddelte den presseansvarlige for Dansk Sejlunion, Flemming Ø. Pedersen, at man nu vil have DIF's chef de mission for OL, Morten Rodtwiit, til at undersøge episoden.

Den anmodning bekræfter Flemming Ø. Pedersen over for DR Sporten.

- Vi har bedt Morten Rodtwiit om at tage kontakt til de brasilianske myndigheder for at få en officiel information omkring, hvad der er foregået, siger han til DR.

DR har været i kontakt med Morten Rodtwiit, der først har mulighed for at undersøge sagen senere i dag.