DIF vil kigge på sikkerheden efter skudepisode i Rio

Danmarks Idrætsforbund vil vurdere sikkerheden ved OL, efter at danske sejlere var vidner til en skudepisode i Rio.

DIF vil kigge på sikkerheden for de danske atleter i Rio. (Foto: pool © Scanpix)

Danmarks Idrætsforbund (DIF) vil vurdere sikkerheden for de danske OL-atleter, efter at de danske OL-sejlere i går var vidner til en skudepisode på deres træningslejr i Niteroi nær Rio.

- Lige nu og her kan vi ikke gøre så meget, men vi kigger på sikkerheden forud for OL. Det har vi gjort fra starten, og så kigger vi nu på, om der skal ændres nogle ting. Det må vi se nærmere på, når vi kender fakta, siger OL-pressechef Jakob Draminsky til DR.

Ifølge Draminsky er det netop fakta, der mangler lige nu. Som DR kunne fortælle tidligere i dag, postede den danske sejler Anette Viborg et opslag på Facebook, hvori hun beskrev en dramatisk skudeepisode ved havnen, hvor de danske sejlere træner. Et opslag, Viborg senere har fjernet.

Sejlerne sover

Ud over denne opdatering ved DIF i øjeblikket ikke så meget.

- Vi skal finde ud af, hvad der er sket. Niteroi er en træningslejr, som sejlerne har brugt i to år, og hvor der ikke har været udfordringer tidligere. Men det betyder ikke, at vi ikke kigger på sagen, vi vil naturligvis finde ud af, hvad der er op og ned, siger Draminsky.

DIF har endnu ikke fået fat i de danske sejlere på grund af tidsforskellen til Rio.

- Vi kan konstatere, at en af vores sejlere, Anette Viborg, beskriver en hændelse om noget skyderi i Niteroi. Men hvad der er op og ned i sagen, ved vi ikke, for det er nat derovre. Vi har forsøgt at få fat i sejlerne, men da de ligger og sover, har vi ikke fået en kommentar fra dem, siger han og fortsætter:

- Vi ved dybest ikke så meget om det endnu, for vi kan ikke få fat på dem. Men det tager vi også for gode varer, for når vi ikke kan få fat på dem, så er det fordi, de ligger og sover og har det fint, siger Draminsky.