Jonas Høgh-Christensen efter OL-udtagelse: Tror på medalje

Jonas Høgh-Christensen blev mandag officielt udtaget til OL i Rio til sommer.

Jonas Høgh-Christensen er klar til OL i Rio. (Foto: PASCAL LAUENER © Scanpix)

Han vandt sølv i vandet ved OL i London, og nu skal Jonas Høgh-Christensen forsøge at forvandle sølvet til guld under Rios solfyldte himmel til sommer.

Den danske finnjollesejler blev mandag udtaget til sit fjerde OL. En udtagelse, der ikke kom bag på den 35-årige hovedperson selv.

- Jeg havde jo - for nu at være helt ærlig – forventet, at det ville lykkes mig at blive udtaget til OL, men det er fedt, at det nu er på plads. Jeg kæmper godt nok med, at tingene går lidt i mod mig rent sportsligt i øjeblikket, og jeg døjer med lidt skadesproblemer, men overordnet synes jeg, at processen frem mod Rio er god, siger Jonas Høgh-Christensen i en pressemeddelelse.

Tror på medalje

Han har stoppet karrieren et par gange, men nu er han altså tilbage igen, og Jonas Høgh-Christensen understreger, at han ikke ville have vendt tilbage, hvis han ikke troede på, at der ventede medaljer i Rio.

- Jeg var ikke kommet tilbage igen-igen, hvis det ikke var, fordi jeg troede på, at jeg kunne gøre mig gældende og vinde en medalje af hvilken som helst karat. Og det tror jeg stadig på, siger han.

Troen på, at Jonas Høgh-Christensen kan vinde en medalje, bliver også delt af DIF’s chef de mission, Morten Rodtwitt.

- Jonas Høgh-Christensen er jo en af vores mest erfarne atleter, og han har en helt unik vindermentalitet, som man kun kan misunde. Han er typen, der går forrest, og det lyser nærmest ud af ham, at han vil vinde medaljer til Danmark

Jonas Høgh-Christensen har ud over OL-sølvet i 2012 vundet to gange VM-guld og har deltaget ved OL i 2004, 2008 og 2012.

Dermed er følgende atleter officielt udtaget til OL i Rio.

Mark O. Madsen, brydning Jeanette Ottesen, svømning Rikke Møller Pedersen, svømning Lotte Friis, svømning Mie Ø. Nielsen, svømning Viktor Bromer, svømning Jesper Hansen, skydning Stine Nielsen, skydning Torben Grimmel, skydning René Holten Poulsen, kajak Jena Mai Hansen, sejlsport Katja Salskov-Iversen, sejlsport Anette Viborg, sejlsport Allan Nørregaard, sejlsport Jonas Høgh-Christensen, sejlsport