Jonas Høgh skal på vandet i dag: Jeg kan vinde OL-guld

Erfaringen skal hjælpe Jonas Høgh-Christensen mod olympisk guld, når han tager hul på OL i dag.

Sølvvinderen fra 2012 virker til være klar til at komme på vandet. Selvtilliden er i hvert fald, hvor den skal være hos finnjollesejleren, inden han stævner ud ved Marina da Gloria.

- Jeg føler, at jeg har gode chancer. Min erfaring kommer til at spille godt ind, siger Jonas Høgh-Christensen til DR Sporten.

Klokken 18:05 lyder starten på Høghs medaljejagt i Rio. For fire år siden lå han til guld inden den allersidste sejlads, medal race, men dengang blev han overhalet af briten Ben Ainslie.

Den firedobbelte olympiske vinder er ikke med i Rio. Det er hans landsmand Giles Scott til gengæld – og han betragtes som guldfavorit.

Slapper af

Men Jonas Høgh-Christensen forventer at kæmpe med i toppen.

- Jeg er er ikke favorit til at vinde, men jeg er i hvert fald en af dem, der kan tage en medalje. Og hvis man kan det, så kan man også tage en af guld.

Jonas Høgh-Christensen har i løbet af det seneste år været i Rio i sammenlagt tre måneder. Derfor føler han sig godt tilpas ved marinaen.

- Vi har været her før, og vi ved, hvad der skal til. Derfor er vi lidt mere afslappede og behandler måske stævnet lidt mere som et almindeligt stævne og ikke stresser op over at det er OL.

Det er tredje gang, Jonas Høgh-Christensen er med ved OL. Det bedste resultat lavede han i London 2012, hvor han blev nummer to. Han har desuden vundet VM i 2006 og 2009. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

I alt 23 sejlere stiller op i finnjolleklassen. Den firedobbelte verdensmester Giles Scott er som nævnt favorit til guldet, mens amerikanske Caleb Paine og Jonas Høgh regnes som medaljekandidater.

Finnjollekonkurrencen afvikles over 10 sejladser. Herfra går de bedste sejlere videre til den afgørende sejlads, medal race, den 16. august.

Facebook
Twitter