Skuffet Jonas Høgh siger stop: Det var mit sidste OL

Sølvvinderen fra OL i London drosler ned og regner ikke med at vende tilbage i Tokyo om fire år.

- Det er hårdt arbejde, og jeg bliver ikke yngre, siger Jonas Høgh-Christensen. (Foto: William WEST © Scanpix)

Der bliver ikke mere OL-sejlads for Jonas Høgh-Christensen, der afslutter OL i Rio med en beskeden 17.-plads efter de ti indledende sejladser i Finnjolle.

Efter fire olympiske deltagelser er det nu slut med sejlsport på allerhøjeste plan. Den 35-årige sejler afviser, at det kan blive til endnu et comeback inden legene om fire år i Tokyo.

- Nej, det bliver der ikke. Jeg kommer aldrig til at stoppe helt med at sejle, men jeg tror ikke, det bliver på OL-niveau.

- Det er hårdt arbejde, og jeg bliver ikke yngre. Men fire OL-deltagelser og fem VM-medaljer - det må være en godkendt karriere, siger Jonas Høgh-Christensen.

Sejl gik i stykker

Nogen stor oplevelse blev hans sidste tur i den store manege langt fra.

Den rutinerede dansker startede eller udmærket, men efter at hans sejl gik i stykker og tvang ham til at opgive fjerde sejlads, lykkedes det ham aldrig at komme tilbage på sporet.

- Det var ikke den bedste oplevelse, jeg nogensinde har haft, siger Jonas Høgh-Christensen om ugerne i Rio.

- Jeg er skuffet og ked af det og føler, jeg har svigtet en masse mennesker, der har støttet op om det her. Vi var super forberedt, og jeg var klar og i godt humør, da vi startede. Jeg er en lille smule forundret over, at det endte, som det endte.

Tog store chancer

Sin sidste konkurrencedag i OL-sammenhæng kommer han næppe til at huske ret længe.

Vel vidende, at han sakkede agterud i den samlede stilling, tog han nogle store chancer. Det blev straffet med henholdsvis en 17.- og en 21.-plads i sejlads nummer ni og ti og en samlet 17.-plads, da regnskabet blev gjort op.

- Det er vemodigt, og jeg er ked af, at det slutter på denne måde. Jeg havde håbet at gå med et brag. Sådan blev det ikke, konstaterer OL-sølvvinderen fra 2012.

/ritzau/

Facebook
Twitter