VIDEO Dansk VM-sølvvinder: Kan gå hele vejen til OL

Finnjolle-sejler Jonas Høgh-Christensen ser gode muligheder for metal i Rio.

Den danske sejler, Jonas Høgh-Christensen, ramte formen i dagens medal race ved VM i Italien. I sin finnjolle vandt han dagens race og sikrede sig dermed sølv ved VM.

- Det er et stort resultat for mig. VM er det næststørste efter OL, og det er femte gang, jeg vinder en VM-medalje. Jeg er stolt over, at jeg efter en lang pause kan komme tilbage på denne her måde og tage en medalje, siger Jonas Høgh-Christensen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Den danske sejler vandt sølv ved OL i London for fire år siden, og den bedrift vil han naturligvis gerne gentage eller forbedre, når der igen er OL i Rio til august.

Bliver svært i Rio

- Når jeg kigger på VM, så kan jeg godt se et par ting, der kunne have bragt mig tættere på Giles (Scott, vinder af VM, red.). Jeg ved, at OL bliver svært, men jeg tror på, at hvis jeg rammer en god uge i Rio, så kan jeg også gå hele vejen, siger han.

Jonas Høgh-Christensen fylder 35 år om en uge. Han har tidligere vundet VM-guld i 2006 og 2009 samt bronze i 2008 og 2012. OL i Rio bliver hans fjerde olympiske lege.