Vindforhold udsætter Rindoms medaljesejlads ved OL

Den danske sejler kom ikke på vandet mandag, hvor hun ellers kunne have sikret Danmark en OL-medalje.

Anne-Marie Rindom må vente på medaljeracet. (Foto: OLIVIER HOSLET © Scanpix)

Anne-Marie Rindom må vente med at sejle den afgørende sejlads i Laser Radial ved OL, efter at den mandag blev udsat, som minimum til tirsdag.

Hun ligger nummer to samlet før medal race.

- Det blæste kraftigt op ud af ingenting. Umiddelbart var det vist den rigtige beslutning, siger sportschef Thomas Jacobsen fra Dansk Sejlunion.

Han vurderer ikke, at udsættelsen er noget, der vil påvirke danskerens muligheder i medaljekampen.

- Det er en del af legen. De er vant til, at sejladserne bliver udsat.

- Jeg mener nu godt, at de kunne have sejlet i morges. Men det er også okay, at de venter, for der er jo en hel dag i morgen.

- Det er ikke et godt hjørne af bugten. Det er lidt tilfældigt, hvad der sker derinde, siger sportschefen om de drilske vinde, der har præget OL-sejladserne.

- Der er blevet sejlet rigeligt med sejladser i dårlige vindforhold, så de venter på noget bedre vind, fordi der står noget vigtigt på spil. Jeg synes egentlig, at det er fornuftigt nok, siger han.

25-årige Anne-Marie Rindom har sejlet forrygende den seneste uge i Rio, hvor hun har hentet den ene topplacering efter den anden.

Kun en enkelt gang har hun taget en kostbar beslutning. Det var i niende sejlads, hvor hun tog en lidt for stor risiko og sejlede væk fra en gruppe med sine nærmeste konkurrenter og tabte. Det resulterede i en 22.-plads.

Rindom blev også ramt af en diskvalifikation efter tredje sejlads, da den kroatiske båd fik medhold i en protest efter en situation ved startlinjen.

/ritzau/

Facebook
Twitter