Blume om topplacering i semifinalen: Det er så sindssygt

Svømmeren Pernille Blume var fuldstændig overrasket over sin egen præstation, da hun kvalificerede sig til finalen i 50 meter fri i bedste tid.

Danmark har fået et nyt medaljehåb.

Det står klart efter at svømmeren Pernille Blume kvalificerede sig til finalen i 50 meter fri i den bedste tid af samtlige 16 semifinalister i tiden 24.23 sekunder.

Resultatet var en kæmpe overraskelse for Blume, der allerede havde opfyldt sin målsætning i den indledende runde efter en ny dansk rekord. Derfor var det en glad Blume, DR tog imod efter semifinalen.

- Jeg har aldrig troet det her. Det er så sindssygt. Jeg har aldrig kvalificeret mig i bedste tid før i en semifinale, jeg har altid lige fået røven med, og nu står jeg i en OL-finale, det er så sindssygt, siger Blume, hvorefter hun forsøger at forklare, hvordan hun kunne overraske så meget efter en uforløst dansk præstation ved svømmestævnet indtil videre.

- For mit vedkommende handlede det om, at jeg absolut intet havde at tabe. Jeg er bare taknemmelig for at være her. Det samme gælder med finalen. Mit mål var nået med en dansk rekord og en finale.

Nu har Blume lidt over 22 timer til det går løs i finalen. Men Blume har ikke tænkt sig at stresse sig selv unødigt. Nu handler det om at suge oplevelsen til sig.

- I morgen skal jeg bare nyde det. Jeg har aldrig stået i en finale, og jeg har aldrig turde drømme om, at jeg skulle stå som nummer et i en OL-finale.

Se interviewet med Blume i toppen af denne artikel. Se hendes semifinale herunder.

Facebook
Twitter