En, to, tre: 19-årig svømmedronning laver olympisk guldhattrick

Amerikaneren Katie Ledecky tog sin tredje guldmedalje ved OL i Rio natten til torsdag.

Katie Ledecky her med sin tredje guldmedalje. (Foto: Esteban Biba © Scanpix)

Den 19-årige amerikaner Katie Ledecky har allerede i et par år været toneangivende på kvindernes længere svømmedistancer, og ved OL i Rio har den unge svømmer bevist sine evner på flotteste vis.

Natten til torsdag dansk tid svømmede hun sig til sin tredje guldmedalje i Rio, da Ledecky med en fremragende sidstetur overhalede Australien og sikrede amerikansk guld på kvindernes 4 x 200 meter fri.

Tidligere er guldet i både 200 meter fri samt 400 meter fri blevet sikret, mens hun også lige snuppede en sølvmedalje til samlingen i holdkappen i 4 x 100 meter fri med USA.

Australien førte efter de tre første ture i den seneste holdkap, men suveræne Ledecky blæste forbi på de sidste 200 meter.

- Jeg var forberedt på enhver situation, uanset om vi var foran eller bagud. Jeg vidste bare, at de tre andre piger ville placere mig i en god position til at kunne afgøre det, og jeg vidste, jeg kunne gøre det, siger Katie Ledecky ifølge Reuters.

Friis-dyst

Den unge amerikaner er formentlig slet ikke færdig med at hente medaljer i Rio. Hun er også med i kvindernes 800 meter fri, hvor hun blandt andet skal dyste mod danske Lotte Friis.

På den distance er Katie Ledecky gigantisk favorit til at snuppe sejren. Alt andet end amerikansk guld vil være at betragte som en sensation.

Hendes landsmand Michael Phelps svømmede sig også i nærheden af endnu en OL-medalje, som i givet fald vil blive hans 26. af slagsen gennem tiden.

Det 31-årige svømmeikon satte bedste tid af alle i semifinalerne i 200 meter medley, og han er favorit til guldet i finalen.

Det vil i så fald være hans fjerde guldmedalje i Rio og hans 22. OL-guld samlet set.

/ritzau/

Facebook
Twitter