Lochte undskylder opførsel efter løgn om overfald i Rio

Den amerikanske svømmer fastholder dog, at han blev truet med en pistol, af en mand der ville have penge.

Ryan Lochte har undskyldt for sin opførsel omhandlende episoden i sidste weekend, hvor han og tre andre amerikanske svømmere løj om et påstået overfald i Rio. (Foto: Martin Bureau © Scanpix)

Den amerikanske svømmer Ryan Lochte har undskyldt for sin opførsel omhandlende episoden i sidste weekend, hvor han og tre andre amerikanske svømmere løj om et påstået overfald på en benzintank i den brasilianske værtsby, Rio de Janeiro.

På Twitter skriver Ryan Lochte blandt andet:

- Jeg burde have handlet langt mere ansvarligt, og det vil jeg gerne undskylde over for mine holdkammerater, mine fans, mine konkurrenter, mine sponsorer og værterne for denne fantastiske begivenhed (OL i Rio, red.).

Undskyldningen kommer efter, at han og Gunnar Bentz, Jack Conger og Jimmy Feigen har været udsat for massiv kritik for at lyve om, at de blev truet til at aflevere deres pung og penge af bevæbnede mænd klædt ud som politibetjente.

Overvågningsbilleder har nemlig vist, at historien var løgn.

Lochte fastholder: Blev truet med pistol

Det, der i virkeligheden skete på tankstationen, var, at de fire amerikanske svømmere under påvirkning af alkohol ødelagde en toiletdør, og da de efterfølgende forsøgte at flygte, kom de op at diskutere med en bevæbnet sikkerhedsvagt.

Derefter dukkede bestyreren af tankstationen op og krævede, at svømmerne betalte for den ødelagde dør.

Det endte med, at svømmerne betalte 50 dollar for den ødelagte dør.

Ryan Lochte fastholder dog, at han blev truet med en pistol til at udlevere penge.

- Det er traumatisk at være ude sent om natten med sine venner i udlandet, hvor der er en sprogbarriere, når en fremmed retter en pistol mod dig og kræver penge for at lade dig gå, skriver Ryan Lockte i undskyldningen på Twitter.

Læs hele Ryan Lochtes undskyldning herunder:

https://twitter.com/RyanLochte/status/766638785140498432

Facebook
Twitter