Rikke Møllers onde ånd buhet ud: Brød grædende sammen

Kontroversielle Yulia Efimova brød sammen efter hun vandt sølv i 100 meter brystsvømning

Først kom hun slet ikke på grund af den russiske doping-skandale. Så kom hun alligevel. Og nu har den omdiskuterede brystsvømmer Yulia Efimova vundet sin første medalje i bassinet ved OL i Rio.

Det skete natten til tirsdag, hvor hun snuppede sølvmedaljen i 100 meter brystsvømning efter amerikanske Lilly King.

Ved præsentationen blev den 24-årige russer hilst med buh-råb af publikum i hallen. Først i ugen op til legene fik hun den endelige tilladelse til at stille op.

Efter finalen brød hun grædende sammen i armene på en ven foran journalisterne på svømmeanlægget, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg kan ikke påstå, at jeg er glad. Det var bare godt, at jeg fik lov at stille op, sagde Yulia Efimova efter finalen.

- Jeg kan ikke huske sidste gang, hvor jeg har sovet godt. Den seneste måned har jeg været helt søvnløs. Særligt de seneste tre uger har været frygtelige, fortalte hun.

Yulia Efimova er tidligere blevet kendt som Rikke Møller Pedersens ‘onde ånd’, da hun flere gange har vundet over den danske brystspecialist i bassinet.

Blandt andre under VM i 2013, hvor hun snuppede guldet i finalen, efter Rikke Møller Pedersen havde sat verdensrekord i semifinalen på 200 meter brystsvømning.

Allerede onsdag kan de to krydse klinger igen. Her dyster brystsvømmerne om en plads i først semifinalen torsdag og senere finalen, der bliver svømmet fredag i Rio.

Yulia Efimova er to gange blevet udelukket for doping. Første gang kort efter VM i 2013, hvor hun netop havde slået Rikke Møller Nielsen i finalen. Her havde hun karantæne indtil februar 2015, efter russeren var blevet testet positiv for et anabolsk steroid.

I år blev hun kortvarigt suspenderet efter at have benyttet medikamentet meldonium, som også flere andre russiske atleter har benyttet. Blandt andre tennisspilleren Maria Sharapova. I klippet over artiklen her kan du høre, hvordan publikum i OL-hallen buher af Yulia Efimova, der kort efter dyster mod amerikanske Lilly King om guldet.

Facebook
Twitter