Sportschef om danske svømmere: Skuffende og utilfredsstillende

Lars Green Bach er ikke tilfreds med de resultater, som de danske svømmere har leveret ved OL hidtil.

Der har ikke været meget at juble over i bassinet for de danske svømmere. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

To OL-medaljer i Rio. Sådan lød den officielle målsætning fra Dansk Svømmeunion inden afrejsen til OL. Men indtil videre har ingen af de danske svømmere formået at svømme sig til medalje.

Natten til fredag dansk tid bød på nye danske skuffelser, da Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen sluttede sidst i deres respektive finaler.

Lars Green Bach, der er sportschef i svømmeunionen, mener ikke, at resultaterne hidtil er godkendte.

- Det er ikke tilfredsstillende. Vi har haft nogle rigtig gode muligheder for at være med fremme, men det er ikke lykkedes, og det er vi utroligt skuffede over, siger Lars Green Bach.

Mentale problemer

Efter sin sidsteplads sagde Jeanette Ottesen, at danskere måske ikke er helt godt nok forberedte på det mentale plan.

Sportschefen tør endnu ikke komme med en forklaring på de utilstrækkelige resultater.

- Det er muligt, det er en af forklaringerne. Hvis de mangler det, er de ikke rustet godt nok. Det er alles ansvar.

- Jeg har ikke et ordentligt grundlag for at give en forklaring. Vi skal have tid til at snakke med svømmerne og trænerne og de eksperter, der har hjulpet os, om løsninger i forhold til fremtiden. Det kan vi ikke gætte på nu, siger Lars Green.

Særligt skuffende var det, at Rikke Møller Pedersen ikke var i stand til at slutte bedre end ottendepladsen i sin favoritdisciplin 200 meter bryst.

- Det er et tough game, og det vidste vi på forhånd. Vi har sagt fra dag et, at det ville blive svært at være med helt fremme.

- Det er selvfølgelig en stor skuffelse for hele holdet, at vi på den måde svigter Danmark og dansk svømmesport. Det er en stor skuffelse ikke mindst for Rikke selv, og det er vi alle kede af, siger sportschefen.

/ritzau/