Svømmechef om dansk OL-guld: Det fås ikke større

Sportschef Lars Green Bach havde stillet sig tilfreds med en finaleplads til guldvinderen Pernille Blume.

Historien om Blume bliver kun bedre af, at hun sidste år indstillede karrieren (arkivbillede) (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

Pernille Blumes OL-guldmedalje på 50 meter fri er ikke blot en overraskelse for almindeligt svømmeinteresserede. Også i den øverste top i Dansk Svømmeunion måber man over den imponerende bedrift i svømmebassinet i Rio natten til søndag.

Sportschef Lars Green Bach erkender blankt, at han ikke havde regnet med at se den 22-årige dansker øverst på sejrsskamlen.

- Det var ikke det, vi gik ind med forventningerne til. Målsætningen for hende var at svømme finale.

- Men det var en stor oplevelse. Det fås ikke større, siger Lars Green Bach efter at have overværet Blume vinde Danmarks første OL-guld i svømning siden 1948.

- Det har meget stor betydning, at vi kan vise verden, at Danmark også kan præstere i svømning. Det fås ikke større i svømning end at vinde guld ved OL, påpeger sportschefen.

Historien bliver kun endnu bedre af, at Blume sidste år egentlig havde stoppet karrieren, efter at hun havde mistet svømmelysten.

- Det handler om at finde svømmeglæden, og det er det, hun har gjort. Dermed hviler hun mere i sig selv, siger Lars Green Bach.

- Hun har fokuseret meget stærkt på 50 meter, både til træning og i den formtopning, hun har lavet frem mod OL. Det er en stor glæde, at alle brikkerne falder på plads i det sekund, de skal, siger svømmechefen.

/ritzau/

Facebook
Twitter