VIDEO Blume ser Blume: Jeg bliver helt nervøs på mine egne vegne

OL-guldvinderen Pernille Blume har været her, der og alle vegne de seneste 24 timer. I dag så hun for første gang løbet, der gav hende OL-guld.

Hvis ikke du kendte den danske svømmer Pernille Blume før OL, er der høj sandsynlighed for, at du gør det nu.

Pernille Blume svømmede sig i nat ind i de danske OL-historiebøger, da hun vandt OL-guld i 50 meter fri. En præstation der ikke var mange, som havde set komme taget i betragtning af, at hun indstillede karrieren for et halvt år siden.

Det seneste døgn har Danmark været på den anden ende efter den første OL-guldmedalje til Danmark i Rio de Janeiro. Og Pernille Blume har stadig svært ved at forstå, at det var hende, der skaffede den.

Derfor er det heller ikke blevet til den store fejring endnu.

- Min krop sitrer lige nu. Jeg føler mig som en vulkan inden i. Jeg har været nødt til lige at passe på mig selv og ikke slå mig alt for meget løs. Men jeg tror, de næste dage bliver ren fejring, sagde Pernille Blume, da hun i aften besøgte DR's studie i Rio i programmet Guld til Danmark.

Her fik hun også mulighed for at se guldløbet i 50 meter fri for første gang.

- Det er fantastisk. Jeg blev helt nervøs på mine egne vegne, om jeg overhovedet vandt. Jeg synes ikke, det ser sådan ud, sagde en grådkvalt Pernille Blume.

- Det at se mig selv på medaljeskamlen og få tårer i øjnene og høre nationalmelodien, det er fantastisk. Og det øjeblik er foreviget.

Se Pernille Blume se sig selv vinde OL-guld i videoen øverst i artiklen.

Facebook
Twitter