VIDEO Bronzevindere modtaget med kys og champagne

Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen vendte i dag hjem til en festlig modtagelse i Københavns Lufthavn.

Halvdelen af den danske holdkap i svømning vendte i dag hjem til Danmark med bronzemedaljerne om halsen.

Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen blev modtaget i Københavns Lufthavn af familie, venner, champagne og rød-hvide flag, mens de to øvrige svømmere i holdkappen Pernille Blume og Mie Ø. Nielsen var blevet i Rio.

- Jeg havde behov for at komme hjem til dem, der har været en del af forberedelserne de sidste fire år, lyder det fra Rikke Møller Pedersen.

Hun var glad for, at det lykkedes at få en bronze med hjem i 4 x 100 meter medley, når nu det ikke lykkedes at hente en individuel medalje.

- Normalt, når man vinder individuelt, så er det kun en selv, der kan få den her optur. Her er vi fire piger, der får optur, så der er virkelig meget optur, og vi fejrer det rigtig meget, fortæller Rikke Møller Pedersen.

Stort med bronze

For hende er OL-bronze det største, hun har vundet i karrieren.

- Det er helt klart toppen, lyder det.

For Jeanette Ottesen er der til gengæld en VM-guldmedalje i 100 meter fri, der også rangerer meget højt.

- En OL-medalje er noget af det største, man kan få, men min VM-medalje ligger også meget højt oppe, siger Jeanette Ottesen.

For hende var det formentlig sidste optræden ved et OL.

- Jeg tror, det var sidste gang, jeg var til OL, ellers skal jeg nok lokkes med noget meget stort. Men det var ikke mit sidste stævne - jeg elsker holdkapper og vil gerne svømme flere holdkapper med de piger, siger Jeanette Ottesen.

Facebook
Twitter