VIDEO Guuuuld: Blume vinder sensationelt guld til Danmark i 50 meter fri

Svømmer Pernille Blume sikrer femte OL-medalje til Danmark

Svømmeren Pernille Blume vinder overraskende OL-guld i 50 meter fri.

Dermed sikrer den nye, danske svømmedronning Danmarks første OL-svømmeguldmedalje siden 1948.

I tiden 24.07 satte 22-årige Blume samtidig dansk rekord, og den populære svømmer kunne dermed lade følelserne få frit løb. Hendes ansigtsudtryk afslører, at hun næsten ikke selv kan tro det.

Ligesom det tidligere har været tilfældet for svømmeren, kom hun lidt sløvt fra start. Men da hun først havde fået arme og ben i omdrejninger, åd hun alle prominente modstanderne fra en ende, inden hun til stor forløsning kunne klaske guldhånden i bassinkanten.

Blume svømmede de 50 meter to hundrededele af et sekund foran Simone Manuel fra USA, mens hviderusseren Aliaksandra Herasimenia sluttede på tredjepladsen.

Den store bedrift kommer mindre end et år efter, at Blume ellers var gået på frivillig svømmepension efter at have mistet lysten og motivationen.

68 år siden en svømmer fik guld om halsen

Med de store sejrsfølelser kulminerer samtidig et par vanvittige dage for svømmeren, der blot var kvalificeret til OL i tiendebedste tid. Men i Rio har hun lignet en helt anden og meget bedre svømmer.

Blume satte bedste tid i både indledende heat og semifinalen, og da det gjaldt medaljer, demonstrerede hun, at det ikke var nogen tilfældighed.

Der var på forhånd store forventninger om en dansk svømmemedalje i Rio, men forhåbningerne knyttede sig primært til rygsvømmeren Mie Ø. Nielsen og brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen.

De skuffede imidlertid, da det gjaldt, og alt tydede indtil i nat dansk tid på, at de danske svømmere - ligesom i London for fire år - siden måtte rejse hjem uden metal fra OL.

Sidst Danmark vandt svømmemedaljer ved OL var i 2008, hvor det blev til en bronzemedalje til Lotte Friis i 800 meter fri.

Danmark skal dog helt tilbage til 1948 for at prale af olympisk svømmeguld, hvor Karen Margrethe Harup vandt guld 100 meter rygsvømning og Greta Andersen i 100 meter fri.