VIDEO Jeanette Ottesen bliver sidst i tæt OL-finale

Jeanette Ottesen har to skud tilbage, hvis hun skal have en OL-medalje, efter det kiksede i 100 meter fri.

Det lykkedes som ventet ikke for den danske svømmer Jeanette Ottesen at svømme sig på podiet i 100 meter fri ved OL i Rio.

I et meget stærkt finalefelt blev danskeren sidst i tiden 53,36 sekunder. Jeanette Ottesen lå også sidst ved vendingen efter 50 meter.

Amerikaneren Simone Samuel og den 16-årige canadier Penny Oleksiak deler OL-guldet, da begge kom ind i tiden 52,70 sekunder, hvilket samtidig er en forbedring af den olympiske rekord.

Verdensrekordholderen Cate Campbell gik død til sidst og blev skuffende nummer seks. Hun førte ellers midtvejs.

Ottesen imponerede i semifinalen ved at sætte dansk rekord, men tiden var "kun" den sjettebedste kvalifikationstid, og derfor stod det forhånd klart, at det ville være en stor overraskelse, hvis hun kunne kæmpe med om medaljerne.

Finaletiden var næsten lige så god - 53,36 sekunder er kun en hundrededel af et sekund fra rekordtiden - men alligevel var hun ikke rigtig i nærheden af at vinde en medalje.

Det var syvende gang i karrieren, at Jeanette Ottesen stod i en OL-finale, og det er endnu ikke lykkedes hende at vinde en medalje.

Nu begynder tiden at løbe ud for den 28-årige svømmer, der næppe er med i Tokyo om fire år.

Ved OL har hun to skud mere i bøssen. Størst chance har hun, når hun fredag er en del af den danske holdkap i 4 x 100 meter medley. De øvrige svømmere er Pernille Blume, Mie Østergaard Nielsen og Rikke Møller Pedersen.

Fredag er hun også tilmeldt indledende heat i 50 meter fri, men tilskrives ikke store chancer i den disciplin.

/ritzau/