VIDEO Noget går helt galt i brystfinale: Rikke Møller går kold og bliver sidst

Rikke Møller Pedersen lå til en medalje inden de sidste 50 meter, men gik siden død og sluttede sidst.

Heller ikke denne gang skulle det lykkes for svømmestjernen Rikke Møller Pedersen at få en OL-medalje som krone på en flot karriere.

I hendes favoritdisciplin, 200 meter brystsvømning, skuffede fynboen natten til fredag dansk tid ved at slutte sidst af de otte finaledeltagere.

Den danske svømmer havde kvalificeret sig til finalen i femtebedste tid og var inden OL udset som et af de største danske medaljehåb set over alle sportsgrene. Men hun kom ikke til at spille nogen rolle, da guld, sølv og bronze skulle fordeles i svømmehallen i Rio.

I en kogende arena var danskeren ellers fremragende ude og vendte først efter 50 meter og som nummer tre, da halvdelen af løbet var overstået.

Men hun havde tilsyneladende disponeret kræfterne forkert, for da konkurrenterne skruede tempoet i vejret, kunne Rikke Møller Pedersen ikke finde det ekstra gear, der var påkrævet.

Snarere tværtimod, for på de sidste 50 meter gik hun helt i stå. Det der efter tre fjerdedele af løbet lignede en dansker i tæt medaljekamp endte med en skuffende sidsteplads.

/ritzau/