VIDEO Schooling smadrer Phelps i finalen

Joseph Schooling fra Singapore slog Michael Phelps i 100 meter butterfly. Tre mand inklusive Phelps må deles om sølvet.

Den amerikanske svømmer Michael Phelps kan stoppes i det olympiske bassin i Rio.

Det beviste Joseph Schooling fra Singapore natten til lørdag dansk tid i 100 meter butterfly, som han vandt i tiden 50,39 sekunder, hvilket er olympisk rekord.

Fænomenet Phelps måtte i stedet nøjes med en noget så sjældent som tredelt andenplads sammen med sydafrikaneren Chad le Clos og ungareren Laszlo Cseh. De kom alle i mål i tiden 51,14 sekunder.

Phelps har nu vundet 27 olympiske medaljer, og 22 af dem er af guld, tre af sølv og to af bronze.

Fra semifinalen var Phelps kommet videre på femtebedste tid, da han svømmede semifinalen blot en halv time efter, at han natten til fredag vandt guld i 200 meter individuel medley.

Femtepladsen betød, at han svømmede sølvet i butterfly hjem fra bane 2. Han kom skidt fra start og vendte blot som nummer seks, før han svømmede sig frem gennem feltet.

Tidligere ved OL har han ud over medley-sølvet vundet guld i to holdkapper samt i 200 meter butterfly.

Michael Phelps er højst sandsynligt en del af den amerikanske 4 x 100 meter medley-holdkap, og i så fald får han mulighed for at hente endnu en olympiske medalje.

Hos kvinderne vandt Katinka Hosszu sin fjerde medalje i Rio, men modsat de første tre var medaljen i 200 meter rygsvømning ikke af guld.

Hosszu førte ellers hele vejen, men på den sidste meter blev hun overhalet af amerikaneren Maya Dirado, som var seks hundrededele af et sekund hurtigere.

/ritzau/